1. Maaltijd-inspiraties
  2. Zwoele Italiaanse nachten met pasta carbonara
Zwoele Italiaanse nachten met pasta carbonara

Zwoele Italiaanse nachten met pasta carbonara

Pasta carbonara is een recept dat waarschijnlijk nog geen honderd jaar oud is en als bijnaam vaak "steenkolers pasta" krijgt. Hoe onromantisch dat ook moge klinken, het is wel een van de beste gerechten om op een zwoele avond samen met je geliefde te eten. De romige saus en spek combinatie gaat heerlijk vergezeld met kaarslicht en een glas koude witte wijn. Er wordt gedacht dat het recept ontwikkeld is in Rome, een van de meest romantische steden ter wereld. De saus kan met verschillende kazen bereid worden, er kan gekozen worden voor verschillende soorten pasta en zelfs verschillende soorten vlees. Als je zelf niet zo'n held in de keuken bent, kan je er gewoon voor kiezen om deze heerlijke Italiaanse gerechten thuis te laten bezorgen.

1. Da Giovanni, Antwerpen

In het centrum van Antwerpen vind je het geweldige Italiaanse restaurant Da Giovanni. Dit restaurant weet de echte, traditionele Italiaanse keuken naar Antwerpen te halen. Ze zijn beroemd om hun enorm verse, heet dampende pasta's, en hun pasta carbonara is er dan ook zeker een om uit te proberen. Maak het gerecht compleet door uit een van hun heerlijke voorgerechten, nagerechten en wijnen te kiezen. Bijvoorbeeld een heerlijke carpaccio en tiramisu? Absoluut dé ingrediënten voor een geslaagde avond.

2. Trattoria Trium, Brugge

A post shared by Gusto Mondo (@gusto_mondo) on

Bevind je jezelf in Brugge, dan vind je de beste ambachtelijk gemaakte pasta bij restaurant Trattoria Trium. Hier maken ze de pasta carbonara op de meest traditionele wijze, namelijk met pancetta kaas. De Carbonara is zeker een van hun meest populaire gerechten te noemen. De referenties van bezoekers zijn altijd enorm lovend en melden keer op keer dat dit de plek is om de meest traditionele Italiaanse gerechten in Brugge te vinden. Wil je jezelf verwennen, probeer dan ook zeker de Antipasti van Trattoria Trium.

3. Basic Italian, Gent

Voor de Gentenaar is er Basic Italian. Hier krijg je de carbonara niet zomaar als een carbonara. Hier kan je kiezen om je carbonara te mixen met een traditionele Bolognese pasta. De andere carbonara die ze hebben wordt bereid met gehaktballen en mozzarella, en is daardoor een pasta die je nergens anders tegenkomt, en er zeker een om van te smullen! Bijzonder aan de Basic Italian is ook dat je hier helemaal je eigen pasta in elkaar kan draaien: kies je eigen pastasaus en ingrediënten en zij maken het voor je klaar!

4. Pasta e Basta, Brussel

Het heerlijkste Italiaanse restaurant van Brussel mag natuurlijk ook niet in deze lijst ontbreken. Pasta e Basta in Brussel krijgt lovende reviews dankzij de mix aan uniek en traditioneel dat zij in hun eten bieden. De ingrediënten die ze gebruiken zijn verser dan je ze elders ook maar tegen kan komen. Naast de pasta carbonara hebben ze ook een pizza carbonara, die echt ongelooflijk lekker is. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om drie kleine gerechten op een bord geserveerd te krijgen, zodat je van al het lekkers iets kan proberen.

Heerlijk Italiaans eten in je eigen huis? Verras je geliefde en laat het door Deliveroo aan je deur bezorgen!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application