1. Maaltijd-inspiraties
  2. Zonder moeite meer groenten op je bord met deze 4 lekkernijen!
Makkelijk Meer Groenten Eten Met Deze 4 Gezonde Gerechten

Zonder moeite meer groenten op je bord met deze 4 lekkernijen!

Er wordt aangeraden om minstens 250 gram groenten per dag te eten, maar dat is niet altijd evident. Het vergt heel wat tijd en moeite om alle groenten op voorhand te wassen en te snijden. En je moet ook telkens lekkere recepten vinden die gemakkelijk te bereiden zijn. Maar waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? De 4 gerechten die wij voor jou verzamelden zitten boordevol verse groenten en je hoeft ze helemaal niet zelf te maken.

1. BBQ Black Bean Burger

Kan een stevige burger er bij jou altijd wel in? Probeer dan ook eens een plantaardige burger. Je zal zien dat je hier net zoveel voldoening uit haalt en je voegt meteen ook meer groenten toe aan je maaltijd. De BBQ Black Bean Burger van Greenway doet je dat geliefde stukje vlees meteen vergeten. Deze burger wordt gemaakt van zwarte bonen en rode biet en aangevuld met extra groenten zoals gebakken ui, koolsla, tomatensalsa, limoen-gemberaioli, scheuten, verse munt en gemengde jonge sla. Veel gezonder dan een traditionele hamburger met vlees en minstens even lekker!

2. Salade Scampis

Als je meer verse groenten wilt eten, is een salade als lunch altijd een goede idee. In een lekkere salade moeten vooral veel verschillende groenten zitten en nog een extraatje, zoals bijvoorbeeld scampi's. De scampi's maken je salade net een beetje luxueuzer en vooral lekkerder. De ultieme Salade Scampis kun je bestellen bij Zurich. De scampi's zijn super vers en perfect krokant gebakken. Ze worden gemengd onder een heerlijke salade van paprika, wortelen, ui, sla, verse kruiden en een frisse dressing. Zo wil je elke dag wel lunchen!

3. Vietnamese Noodle Salad with Tofu

A post shared by Boris (@boris_bijlstra) on

Mag het toch wat exotischer? Dan is de Vietnamese Noodle Salad with Tofu vast iets voor jou! Deze lekkere Vietnamese hap kun je bestellen bij Loa Streetfood in Antwerpen. Hier vind je niet alleen Vietnamese streetfood, maar ook lekkere Marokkaanse, Mexicaanse en Thaise snacks. De Vietnamese Noodle Salad with Tofu is een gerechtje zonder vlees en extra veel groenten: noedels, verschillende ingemaakte groenten, limoengras en tofu. Heel pure ingrediënten die bijzonder lekker met elkaar combineren en je hebt meteen een flinke portie groenten binnen.

4. Gerookte zalm & avocado

Zalm en avocado. Veel mensen en ook wij zijn het erover eens dat dit een waanzinnig lekkere combinatie is. Er worden dan ook veel salades gemaakt met zalm en avocado. Ons oog viel op de Gerookte zalm & avocado van WASBAR Antwerpen. Dit is een rijke salade met mesclun (Franse salade), gerookte zalm, komkommer, avocado, geroosterde kikkererwten, daikon, sesamzaadjes, pijpajuin en Japanse dressing. Deze salade bestaat vooral uit heel veel lekkere groenten en de kleine portie gerookte zalm zorgt voor een extra smaakbommetje. 

Met deze 4 heerlijke gerechten binnen handbereik is het helemaal niet zo moeilijk om meer groenten te eten. Voor elke smaak is er wel een heerlijk gerecht boordevol groenten. Wil je weten wat we nog allemaal in de aanbieding hebben? Ga dan snel kijken op Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application