1. Maaltijd-inspiraties
  2. Winterweer moe? Verwarm lijf, leden en smaakpapillen in deze 4 Spaanse restaurants!
De Zomer Is In Het Land, In Deze Spaanse Restaurants In België

Winterweer moe? Verwarm lijf, leden en smaakpapillen in deze 4 Spaanse restaurants!

Eindeloze, miezerige wintermaanden. Vergeef ons de portie Weltschmerz – maar wanneer de thermometer op een januariochtend onder nul duikt, verlangt een mens naar warmere oorden. Naar de gele stranden van de Costa Blanca, naar zwoele, plakkerige fiesta's en naar gezellige tapasbars in Madrid waar de waard je bij elke bestelling standaard zo'n heerlijk plakje Spaanse jamon offreert. Zucht… hoe lang nog tot de zomer?

Kop op! Wat doe je als je zelf niet naar Spanje kan? Dan haal je een stukje Spanje naar hier! In de Belgische grootsteden vind je genoeg restaurants waar de paellapan te allen tijde staat te pruttelen, waar tapasschoteltjes van hand naar hand gaan en waar de cervezas altijd per dos worden besteld. Jawel, je bent aanbeland in het warmste, zeg maar gerust: heetste, gedeelte van ons land. Vamos!

1. El Puerto

A post shared by Yvette Gumbs (@missyvy) on

Open deze poort en je komt in een Spaans paradijs terecht, eentje waar volle bak tapas geconsumeerd wordt. Chorizo, jamon, ensaladilla, boquerones en Aceite (gemarineerde ansjovis met look) en een uitgebreide keuze aan vis en zeevruchten: je waant je zo in een gezellig havenrestaurantje in een Spaans vissersdorp. Vegetariërs, laat je niet afschrikken door de foto hierboven. Hoewel je in Spanje op een plantaardig dieet vaak veroordeeld bent tot tortilla, zo'n Spaanse omelet met aardappelen, denkt El Puerto wel degelijk aan jou. Vooral de lasaña de Berenjenas (auberginelasagne) is om duimen en vingers vanaf te likken. Antwerpse vegetariërs komen bij Deliveroo sowieso aan hun trekken.

2. Zocco Chico

A post shared by Charlotte 🐙 (@ladykitee) on

In Lieja, Spaans voor Luik, is Zocco Chico een instituut. Het restaurant is tot heinde en verre befaamd omwille van z'n sappige vleesgerechten, verrukkelijke paella en koude én warme schotels. Neem dat eerste: gehaktballen in tomatensaus en met amandelen, gegrilde lendebiefstuk, chorizo en kippenvleugels, gekarameliseerd in honing en kaneel. Ola! Uiteraard kan je bij Zocco Chico ook genieten van een Spaans wijntje of een San Miguel.

3. De Tapas

A post shared by Valeria (@valeria_sbs) on

In Antwerpen kennen ze de Spanjaarden maar al te goed. Of waar dacht je dat de bijnaam 'sinjoor' vandaan kwam? Voor zij die niet opletten tijdens de geschiedenisles: van het Spaanse 'señor'. Voor ons is het dus geen wonder dat de Scheldestad zo'n hoge concentratie aan Spaanse restaurants en tapasbars heeft. Deze De Tapas windt er weinig doekjes om: hier kom je waarschijnlijk niet voor een hamburger. Wel voor de lekkere tapas – kleine, gezellige hapjes om te delen. Bij De Tapas gaan we doorgaans niet buiten vooraleer we de octopus op Galicische wijze, de gehaktballetjes in chorizosaus en de kipdrums in look geproefd hebben.​ Want: sharing is caring. Dat weten ze in Gent maar al te goed.

4. Vamos

A post shared by Faust Garcia (@faust_g1) on

Vamos a la playa o, o, o, o, o! We zullen maar stoppen, voordat we je voor de rest van de week opzadelen met deze oorworm van jewelste. Had deze Brusselse paellameester zijn zaak maar niet Vamos moeten noemen. Vamos levert niet enkel Spaanse rijst voor twee of meer personen, maar kan je ook allerlei lekkernijen uit de zee, salades, gefrituurde hapjes of andere tapas bezorgen. Dus voortaan klinkt het zo: Vamos a la Vamos o, o, o, o, o!

Shotje Spaanse warmte nodig? Daarvoor moet je voortaan zelfs je zetel niet meer uit! Bestellen bij Deliveroo volstaat.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application