1. Maaltijd-inspiraties
  2. Wereldwijde grill gerechten bijeengebracht in Gent
Wereldwijde grill gerechten bijeengebracht in Gent

Wereldwijde grill gerechten bijeengebracht in Gent

Een eeuwenoude en wereldwijde manier van het bereiden van voedsel is door middel van de grill. Met de grill kan je zoveel meer kanten op dan je zou denken. Naast malse steaks, smaakvol gekruide ribs en echte burgers kan je ook vele kanten op met groenten, fruit en zelfs desserts. Wereldwijd bestaan er exotische gerechten die bereid worden met een grill. Je kan het zo gek niet bedenken! Deze keukens hebben zich inmiddels allemaal verzameld in Gent, waar je de heerlijkste grill restaurants vindt.

1. Sticky Fingers

Restaurant Sticky Fingers in het historische centrum van Gent serveert traditioneel Amerikaanse gerechten. Menig man kan hier zijn wildste dromen uitleven met de mixed grill. De mix van kip, spareribs en pulled pork is werkelijk om je vingers bij af te likken. Met het eten van Sticky Fingers kan je alle fatsoensnormen even achter je laten. Als je eens een keer een nieuwe variatie op de traditionele spareribs wilt proberen, kan je hier een keer kiezen voor de Amaretto en kersen marinade. Een verrassend heerlijke combinatie.

2. De Nijl

De naam van dit restaurant zegt het natuurlijk al; bij restaurant De Nijl in Ghent krijg je de allerbeste traditioneel Egyptische grill gerechten. Hier ziet de mix grill er net even wat anders uit. Het belangrijkste gerecht van deze grill is de kofta. Kofta is een traditionele gehaktbal uit het Midden-Oosten. Deze kan van allerlei soorten vlees worden gemaakt, en in Egypte maken ze deze ook regelmatig van vis of garnalen. De kofta van De Nijl is beroemd om haar rijke kruiden en authentieke smaak. Daarnaast vind je in de mix grill van De Nijl merguez, shoarma, kip en stukjes kalfsvlees. De gerechten zijn ook allemaal los van elkaar verkrijgbaar mocht je niet zo'n gigantische eetlust hebben. 

Kijk hier als je meer in de buurt van Brussel bent.

3. Ottoman Grillhouse

Ook de Ottomanen wisten wel van grillen af. De oorsprongen van de Ottomaanse keuken liggen bij de Oude Grieken. De Oude Grieken worden van veel dingen als grondleggers gezien, maar als de grondleggers van deze heerlijke en ietwat ondergewaardeerde gerechten blijven ze vaak onbesproken. De Griekse keuken raakte vermengd met die van de oude Byzantijnen en de Arabieren et voilá, de Ottomaanse keuken was geboren. Het Ottoman Grillhouse maakt de beste grill gerechten van Gent. Ze zijn voornamelijk ster in het bereiden van het traditionele lamsvlees, een absolute hit onder de Ottomanen.

4. Ellis Gourmet Burger

Ellis? Who the f*ck is Ellis? Nou, Ellis is een eiland in de buurt van New York, waar de eerste immigranten de Nieuwe Wereld binnen kwamen. Het is immers in de Verenigde Staten van Amerika waar de ultieme burger ontstaan is. Ellis Gourmet Burger heeft als doel om de allerbeste Amerikaanse burger in het Europese grondgebied te introduceren. Afgaand op het aantal filialen die als paddestoelen uit de grond schieten lukt dit vrij goed. Voor een echte grill liefhebber is de Meat Lover een absolute aanrader. Vlees, vlees en nog meer vlees. Maar voor diegenen die het liever vegetarisch houden is er goed nieuws: Ellis heeft net haar nieuwe veganistische burger geïntroduceerd.

Nu een grill voor je deur? Geen probleem. Laat het even aan Deliveroo weten en jij hebt een heerlijk grill gerecht in no-time voor je deur staan.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application