1. Maaltijd-inspiraties
  2. Waarom Hipster Style Food Eigenlijk Best Geweldig Is
Waarom Hipster Style Food Eigenlijk Best Geweldig Is

Waarom Hipster Style Food Eigenlijk Best Geweldig Is

In de afgelopen jaren is de subcultuur genaamd "hipster" enorm gegroeid. Mensen die niet tot deze subcultuur behoren, noemen de hipster style al snel snobistisch. Ze moeten naar muziek luisteren waar niemand anders naar luistert en gaan van tweedehands winkel naar vlooienmarkt om de meest vintage kleding, meubels en accessoires aan te schaffen. Ook het dieet voldoet aan strenge regels. Over het algemeen is dit vegetarisch, biologisch en ambachtelijk gemaakt, vergezeld van ambachtelijk gebrouwen bier. Dankzij deze trend zijn er veel nieuwe fushion gerechten ontstaan en verschillend exotisch eten wereldwijd bekend geworden. En dat is eigenlijk best wel geweldig…

1. Kombucha

A post shared by Anaïs Bogaert (@therealanbo) on

Waar Kombucha precies ontstond en vandaan komt, bestaan nogal wat meningsverschillen over. De meesten gaan ervan uit dat het ontstaan is in Rusland en vanaf daar Oost-Europa binnen is gekomen. In principe is het een gefermenteerde thee. De drank maakte een grote opkomst onder de hipsters vanwege de enorm grote gezondheidsvoordelen dat het heeft. Met dank aan deze opkomst werd de drank ook bekender onder meer mensen, overal ter wereld. Kombucha is nu overal in België te bestellen, probeer bijvoorbeeld Lucy Chang in Antwerpen, Greenway en BEO Versbar in Gent of Seedz in Brussel.

2. Donuts

Wie houdt er nou niet van een heerlijke zoete donut? Met witte glazuur of een laag chocola eroverheen, je kan het zo gek nog niet bedenken. Het is duidelijk dat de hipster cultuur ook haar invloed heeft op de donutmarkt. COCO Donuts bijvoorbeeld maakt de donuts dagelijks met de hand van biologische ingrediënten. En iedereen moet toegeven dat je dat ook zeker proeft! Of wat dacht je van Hoeked Doughnuts, die hippe vierkante donuts maakt, met bijvoorbeeld Matcha smaak. Extra Instagrammable, maar deze donuts zijn ook extra zacht en extra gezond. Voor meer inspiratie voor de lekkerste desserts in Gent kijk je hier.

3. Ambachtelijke bieren

A post shared by c o p e l i n g (@copeling) on

Zoals eerder al gezegd houden de hipsters van hun ambachtelijke bieren. Nou, hierin waren wij ze als Belgen natuurlijk al een hele tijd voor! Als er iets is waar België meer hipster in is dan de hipsters is het het bier. De navolging van deze nieuwe, wereldwijde generatie kunnen wij dan ook zeker waarderen! Met dank aan Deliveroo kunnen we nu ook de heerlijkste ambachtelijke bieren thuis laten bezorgen. Lekker ontspannen en op ieder moment. Aux Vieux Bruxelles bijvoorbeeld, bezorgt de lekkerste koude bieren voor je deur, en nog vergezeld van een heerlijke maaltijd ook, mocht je dat willen.

4. Hippe looks

Naast dat het eten gezond, biologisch en lichtelijk exotisch moet zijn, willen de hipsters ook graag dat het eten er Instagrammable genoeg uitziet. Dat wil zeggen dat het restaurant er hip en bijzonder uit moet zien, en dat het eten mooi gepresenteerd moet worden. Zodat het allemaal op Instagram kan. En daar kunnen wij het ook niet mee oneens zijn: het oog vraagt ook wat en de gezelligheid gaat er enorm op vooruit. Brussel zit inmiddels vol met hippe restaurants. Een van de meest Instagram-waardige restaurants in België is L'Huitrière, tevens een van de beste zeevruchten restaurants van het land.

Deliveroo helpt je met het thuisbezorgen van al deze heerlijke, hippe, gezonde en Instagram waardige maaltijden!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application