1. Maaltijd-inspiraties
  2. Waarachtig lekkere koekjes voor bij de thee
Waarachtig lekkere koekjes voor bij de thee

Waarachtig lekkere koekjes voor bij de thee

Op een koude dag genieten van een hete kop thee met lekkere koekjes, terwijl je geniet van een boek, de tv of gewoon goed gezelschap. Wat is er nu lekkerder? Heb je geen koekjes meer in huis? Dan geen nood, want zelfs deze komen bezorgers tegenwoordig gewoon voor je deur bezorgen. Hier vind je dan ook de allerlekkerste koekjes, die gewoon voor je deur bezorgd worden.

1. Frangipane koek / Ronde rozijn koek met rooibos thee

A post shared by călădor (@calador.ro) on

Als je ook maar even rondkijkt bij de Konditori in Antwerpen - of dat nou in de winkel of op Instagram is - begin je al met watertanden. Hier maken ze de heerlijkste taartjes en gebakjes voor bij de koffie en bakken ze het meest verse, ambachtelijke brood. De koekjes die ze hebben die zeker aan te raden zijn voor bij de thee zijn de frangipanekoek en de ronde rozijn koek, die ze beiden thuis in hun eigen keuken maken. Heerlijk winterse koeken, en daarom vooral lekker met een kop rooibosthee. 

2. Haver, cranberry & witte chocolade met witte thee

Een absoluut bijzondere en onvergetelijk lekkere combinatie die afkomstig is van Coffeelabs in Antwerpen. Een gigantische koek gemaakt van haver, gezonde cranberries en stukjes witte chocolade. Hou het lekker licht met een kop witte thee uit China. Bij Coffeelabs hebben ze natuurlijk ook nog de beste koffie, heerlijke taartjes en talloze andere koeken, zoals deze kokos havermout koek.

3. Donkere chocolade met verse muntthee

Voor de chocolade liefhebbers onder ons is er natuurlijk niets beters dan een enorme chocoladekoek bij de thee - of liever nog, een triple chocolate koek. Cup Pasta Louise maakt een traditionele, doch enorm lekkere en gigantische donkere chocolade koek die je bijna beter kan delen... of liever toch niet? Deze is vooral heerlijk om te nuttigen bij een kop dampende verse muntthee, met een beetje suiker. Want wat gaat er nou beter bij munt dan chocolade? Ze hebben hier overigens ook enorm goede koffie en pasta.

4. Pralinés met Engelse thee

Sommigen houden nou eenmaal gewoon van de wat luxere koekjes. Oké, laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet meer van luxe koekjes? Een gebalanceerde combinatie van smaken waar je enorm van kan genieten. Gelukkig kan je zelfs die nu thuis laten bestellen, bijvoorbeeld door Chouconut. Deze mini-koekjes zien er werkelijk uit als een feestje en komen in allerlei verschillende smaken, van mango tot noten tot karamel en chocola en nog veel meer. Vooral heerlijk om te eten bij een kop Engelse thee voor een traditionele Engelse high tea!

5. Rozijnenkoekjes met groene thee

De iets traditionelere kant van het leven, maar daarom niet minder lekker en toch waarschijnlijk een stuk gezonder: de rozijnenkoekjes! Mockamore in Antwerpen staat al bekend om het heerlijke eten en desserts die ze hebben, maar heb je ze wel eens gevraagd om een simpele kop thee met een rozijnenkoekje? Ook zeker niet verkeerd en moet je absoluut een keer doen! Laat het vergezeld gaan van groene thee voor een gezonde swing.

Liever cheesecake bij je thee? Check het hier.

6. Matcha koekjes met matcha thee

A post shared by Olivia Lorente (@olivialorente) on

Matcha is super beroemd aan het worden. Matcha komt van de bladeren van speciaal gedroogde groene theebladeren. Daarvan wordt een poeder geproduceerd, en dat is matcha. Het zou enorm veel gezondheidsvoordelen hebben, en er worden dan ook steeds meer sapjes en theetjes mee gebrouwen. En wat vergezeld een kop matcha thee beter dan een matcha koekje? Dat is precies wat Cup 28 ook dacht. En het matcha koekje was geboren. Natuurlijk het beste te eten met een kop matcha thee!

7. Super Cookie Sandwich met ijsthee

Nou even wat heel anders hoor. Dit is voor die momenten dat je echt je guilty pleasure even niet opzij kan zetten en gewoon een berg ijs, chocola en koekjes tegelijkertijd naar binnen MOET werken. Wat de reden is dat je die drang hebt, maakt natuurlijk niet uit. Wat wel uitmaakt is dat Capoue Georges Henry je helemaal met deze drang helpt en het gewoon ijs- en ijskoud, met verse koekjes, voor je deur thuisbezorgd! Om het verfrissend te houden, drink je hier natuurlijk een koude ijsthee bij.

Deliveroo helpt je met je thee-momentje en brengt deze lekkernijen voor je deur!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application