1. Maaltijd-inspiraties
  2. Voorgerechten met vis die je doen watertanden
Start je avondmaal met deze lekkere voorgerechten met vis

Voorgerechten met vis die je doen watertanden

Voorgerechten met vis zijn altijd een goed idee. Vis is licht verteerbaar en vooral erg lekker. Een smakelijk hapje met vis vóór je hoofdmaaltijd prikkelt je smaakpapillen, waardoor je vol verlangen kan uitkijken naar het volgende gerecht. Bovendien kun je met vis werkelijk alle kanten uit. Van een eenvoudige zalm met toast tot sushi-kunstwerkjes met rauwe vis. Bakken, braden, stomen of pocheren. Welke voorgerechten met vis eet jij het liefst? Hier volgen alvast onze favorieten.

1. Zuppa di Pesce

Hou je van een dampende kop soep, voor je aan je hoofdgerecht begint? Probeer dan zeker eens de Zuppa di Pesce van Da Giovanni. Dit is een vissoep die heel rijk en vol van smaak is, omdat er verschillende soorten verse vis worden gebruikt. De graten van de vis worden eerst ingekookt samen met wat groenten om een lekkere visbouillon te verkrijgen. De soep wordt afgewerkt met Italiaanse kruiden van de chef, die zorgen voor een heerlijk aroma. 

2. Kabeljauwbeignets - Saffraanmayo

A post shared by Lin (@linuxalong) on

Wil je een lekker hapje met vis, maar dan toch net even anders dan gewoon gebakken of gestoomde vis? Dan zijn de Kabeljauwbeignets met Saffraan Mayo van Fish & Eat een echte aanrader. Dit zijn stukjes kabeljauwfilet in een krokant korstje. Dat is op zich al enorm lekker, maar de saffraan mayo maakt dit voorgerecht helemaal compleet. Dit sausje is zo lekker dat je het bijna als soep zou kunnen eten. De chefs van Fish & Eat serveren enkel gerechten met dagverse vis uit de Belgisch-Franse keuken. En die kwaliteit proef je ook meteen als je een hap neemt van deze krokante kabeljauw beignets.

3. Yakitori Zalm

Ben je van plan om een gigantische sushi boot te verorberen? Dan zou je bijna vergeten om een voorgerecht te bestellen. In afwachting van de sushi kun je bij Kioku kiezen voor Yakitori Zalm. Dit is een lekker voorgerecht met rauwe zalm. Yakitori is Japans voor spiesjes. Je krijgt dan sappige en pittige stukjes zalm op een spiesje. Daar kun je al heerlijk van smikkelen en smullen voordat je je aan die uitgebreide sushi maaltijd waagt. Een ideaal opwarmertje voor je maag.

4. Gerookte Zalm met Toast

Zalm is één van de meest gegeten en ook meest veelzijdige vissen. Het wordt heel vaak gegeten als hoofdgerecht bij pasta of frietjes en groenten, maar ook voorgerechten met zalm laat je beter niet aan je voorbij gaan. Vind je rauwe zalm niet zo lekker? Kies dan voor gerookte zalm. Bij Bourla kun je als voorgerecht Gerookte Zalm met Toast bestellen. De zalm die hier gebruikt wordt is boterzacht en smelt bijna op je tong. Dit combineert erg goed met een krokant stukje toast. De chefs van Bourla bewijzen met dit gerecht dat eenvoud vaak het lekkerst is. Zeker het proberen waard!

Heb je grote honger en wil je je smaakpapillen al een beetje opwarmen? Kies dan voor een lekker en vers voorgerecht met vis. Op Deliveroo vind je heel veel verrukkelijke opties. Zoek dus snel een adresje in je buurt en maak je keuze.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application