1. Maaltijd-inspiraties
  2. Verrukkelijke Sushi in Antwerpen Waar Iedereen Van Kan Genieten
Wij Delen De Verrukkelijkste Sushi In Antwerpen, Waar Iedereen Van Kan Genieten!

Verrukkelijke Sushi in Antwerpen Waar Iedereen Van Kan Genieten

Sushi is niet zomaar sushi. Veel mensen denken in eerste instantie aan dat rolletje rijst in zeewier blad met iets in het midden, maar sushi is veel meer dan dat. Een echte sushi chef kan dan ook talloze kanten op met dit traditioneel Japanse gerecht. Of je nou veganistisch of een pescotariër bent, iedereen zit bij sushi goed.

Er zijn vijf verschillende typen sushi te onderscheiden. Deze soorten zijn weer onder te verdelen in ontelbare anderen, maar daar moet je een kenner voor zijn. Wij zetten hier de vijf meest algemene typen sushi uiteen en vertellen je waar je deze sushi in Antwerpen het beste kan bestellen!

1. Maki

Laten we beginnen bij de meest populaire sushi, zoals we die allemaal wel kennen: een rolletje rijst, in zeewier gepakt en met een heerlijke groente- of visvulling. Dit is hoogstwaarschijnlijk het eerste plaatje wat de meeste mensen in gedachten krijgen, wanneer ze aan sushi denken. Een schoteltje soja saus erbij, glaasje saké en gezellig happen maar. Het fijne aan deze sushi is ook dat je er alle kanten mee op kan. De vulling is geheel naar keus in te vullen: vlees, vis of groenten. Of een combinatie natuurlijk! Esaki Sushi en Umi Sushi staan bekend om de heerlijkste Maki die ze supervers thuis of op het werk bezorgen.

2. Nigiri

Nigiri is een echte topper voor iedere visliefhebber, maar met wat variatie kan het ook heerlijk zijn voor de vleeseters onder ons. Nigiri bestaat uit een laagje plakkerige sushi rijst, afgetopt met, over het algemeen, een flinke laag verse rauwe vis. Zo ervaar je de smaak van een zalm of tonijn tot het maximale. De vis is te vervangen door vlees, hoewel dit niet heel gebruikelijk is. Antwerpen zit vol met sushi restaurants waar je heerlijke verse nigiri kan eten, wij raden Amami Sushi en Yadan aan.

3. Sashimi

A post shared by Jessica Vols (@kiabiah) on

Sashimi is hét ultieme gerecht voor de pescotariër en visliefhebbers onder ons. Dit is namelijk een mix van vis en schelpdieren. Er wordt verder niks mee gedaan, behalve misschien in stukjes gesneden, in het geval van de vis. Door de vis rauw en op zichzelf te eten proef je de volle smaak van de vis tot in de puntjes. Natuurlijk moet er dan wel zorg gedragen worden dat de vis van goede kwaliteit is en supervers is. De ultieme sashimi eet je bij Kyoto Sushi Bar.

Nog meer inspiratie voor Brusselse sushi vind je hier.

4. Uramaki

Uramaki doet een beetje denken aan maki. Het heeft dezelfde vorm en min of meer dezelfde ingrediënten en mogelijkheden. Het verschil is dat het zeewierblad bij de uramaki om de vulling gerold is, in plaats van aan de buitenkant. Daar wordt rijst omheen gerold en die wordt vervolgens afgetopt met sesamzaadjes of maanzaad. Net als bij de maki kan je hier zo creatief zijn met de ingrediënten als je wilt, waardoor het gerecht dan ook geschikt is voor iedereen. Toshi Sushi heeft een aanbod van bijzonder creatieve smaakcombinaties die je echt een keer uit moet proberen.

5. Temaki

Minder makkelijk te delen, maar daarom niet minder lekker, is de temaki. Hierbij wordt het zeewierblad in een kegelvorm opgerold, gevuld met rijst, vis en groenten. Opnieuw, hier kan je variëren met ingrediënten zoveel als je wilt. Hij is wat groter, en je ziet hem dan ook minder vaak gezien sushi toch iets is wat mensen eten om te delen. Maar als je je in Antwerpen bevindt, raden wij je aan om Hoshi of Yadan eens een temaki voor je te laten maken, en we weten zeker dat je verslaafd raakt.

Al deze sushi gerechten zijn op Deliveroo te bestellen als grote combinaties die geweldig zijn om te delen op allerlei verschillende gelegenheden.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application