1. Maaltijd-inspiraties
  2. Ontdek het verhaal achter je favoriete Indiase gerecht
Kom Te Weten Wat De Oorsprong Is Van Je Favoriete Indiase Gerecht

Ontdek het verhaal achter je favoriete Indiase gerecht

India is één van de grootste landen ter wereld. Vandaar dat er ook een hele grote verscheidenheid is aan gerechten met verschillende aroma's, smaken en geuren. Rijst, groenten, curry en kruiden zoals komijn komen in bijna elk gerecht terug. Denk maar aan korma, tandoori, roti en naan. Dit zijn allemaal traditionele Indiase gerechten. Maar weet je ook de oorsprong van deze specialiteiten? Wij gingen op zoek naar het verhaal achter jouw favoriete Indiase gerecht.

1. Tandoori Chicken

Tandoori betekent kleioven. Tandoori Chicken is een traditioneel Indiaas gerecht waarbij de kip eerst gemarineerd wordt in tandoorikruiden en vervolgens gegaard wordt in de kleioven. Tandoori komt van het woord tandoor, dat letterlijk kleioven betekent. Dit is een tonvormige oven die met hout wordt gestookt. De saus waarin de kip gemarineerd wordt bestaat uit yoghurt en kruiden zoals komijn, knoflook, gember, peper en garam masala. De tandoorisaus wordt al eeuwenlang gemaakt in India en de recepten worden steeds van generatie op generatie doorgegeven. Wil je een authentieke Tandoori Chicken bestellen? Dan is Taj Mahal Antwerp het plekje bij uitstek.

2. Korma

A post shared by @sarahdemeyer87 on

De Indiase keuken typeert zich door zijn pittige kruiden. Maar voor wie van milde gerechten houdt, is er nog altijd korma. Korma betekent stoven. Het komt oorspronkelijk uit het noorden van India. Vooral voor kinderen is korma heel geschikt omdat de smaak van de saus zo mild is. De saus wordt onder meer gemaakt met gedroogde kokos, gember en knoflook, wat zorgt voor een rijke smaak. De pepertjes worden beperkt zodat al te pikante smaken ontbreken. Deze heerlijke saus kan gecombineerd worden met kip, vis, lamsvlees en scampi. Wil je een lekkere korma bestellen? Dan zit je bij Namaste Tandoori helemaal goed.

3. Lam Tikka Masala

Tikka masala vind je gegarandeerd terug op de menukaarten van de meeste Indiase restaurants. Toch zou dit gerecht niet van oorsprong uit India komen, maar uitgevonden zijn in Groot-Brittannië. Tikka masala is een saus die gemaakt wordt met currypasta, tomaten, yoghurt, kokosmelk, limoen, koriander en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met kip, maar ook met lamsvlees smaakt deze aromatische saus erg lekker. Het vlees wordt in de kleioven gegaard zodat het lekker knapperig wordt. Bij Spicy Dhaba kun je een lekkere Lam Tikka Masala bestellen.

4. Palak Paneer

Palak paneer is een Indiaas gerecht met spinazie en blokjes paneer (zachte, verse Indiase kaas). De herkomst van deze kaas is nog niet helemaal duidelijk. Sommigen beweren dat de oorsprong van paneer komt uit het noorden van India. Anderen denken dat het oorspronkelijk uit Bangladesh komt, waar het geïntroduceerd werd door de Portugezen. Dit traditionele gerecht is ideaal voor vegetariërs. Met een stuk naan kun je het lekker dippen. Bij Taste of Asia vind je een mix van Japanse, Thaise en Indiase gerechten waaronder authentieke palak paneer. 

Als je de volgende keer nog eens Indiaas gaat eten, weet je meteen ook het verhaal achter de gerechten. Kun je niet wachten om te bestellen? Surf dan snel naar Deliveroo voor een traditioneel Indiaas gerecht.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application