1. Maaltijd-inspiraties
  2. Vegetariërs, hier eten jullie in Antwerpen het best
Antwerpse Vegetariërs, 5 Resto’s Waar Je Duimen En Vingers Aflikt

Vegetariërs, hier eten jullie in Antwerpen het best

De tijd dat je als vegetariër tevreden moest zijn met een halve krop sla en wat verlepte tomaten ligt gelukkig al een tijdje achter ons. Tegenwoordig kom je overal aan je trekken als je, om welke reden dan ook, liever geen dieren consumeert.

Dat neemt niet weg dat sommige eettenten jouw hart (voor dieren) nog een slag sneller laten slaan. Met name het soort restaurants en bars waar jij op de eerste plaats komt, waar de chef extra moeite doet voor z'n vegetarisch cliënteel.

Genoeg gepraat, tijd voor vegetarische kost. Tussen Leien en Schelde voelen vegetariërs zich het best thuis bij:

1. Coffeelabs

Toegegeven, de naam bedriegt, want bij Coffeelabs kan je voor meer terecht dan enkel je dagelijkse shots zwart en vloeibaar goud. Vegetariërs zullen er evenzeer graag langslopen voor hun huisbereide ijsthee, gezonde vers gedraaide sapjes of razend lekkere koekjes en cake. Mag het iets meer zijn, dan raden we graag de Tartine Veggie aan, een (h)eerlijke boterham royaal belegd met tomatensalsa, mozzarella, rucola, basilicumolie en geroosterde pijnboompitten.

Dit laboratorium experimenteert met smaak. Geef jouw papillen op als proefkonijn en bestel bij Coffeelabs.

Meer zin in Chinees, Grieks of Mexicaans? Kies je voor groene curry met paddenstoelen of vegetarische ramen? Heb je altijd al de Libanese keuken willen proberen? Geen probleem, wij dekken zelfs jouw meest exotische keuzes. Neem hier maar eens een kijkje.

2. Salad en Co

A post shared by Christel (@christelvdl) on

In het weekend lekker decadent pizza's laten aanrukken? Het is je vergeven, daar dient het weekend nu eenmaal voor. En het geeft je een goed excuus om op maandag bij Salad en Co te bestellen. De Veggie Bom heeft z'n naam niet gestolen – een kleurrijke mix van sla, groenten, vers fruit en noten, tjokvol met vitaminen die jouw lichaam een stroomstoot aan energie geeft. 'Co' staat voor wraps met hummus of guacamole en sneetjes multigranenbrood met warme geitenkaas of Franse brie. Jeetje, die pizza is al vergeven en vergeten.

Bestel slaatjes en meer bij Salad en Co.

3. De Biologische Bakkerij

Jij meent dat je in een bakkerij alleen brood, pistolets en een zondags eclairtje kan kopen? Denk opnieuw! De Biologische Bakkerij is zoveel meer. Je kan hier terecht voor een bruin broodje met vegetarische paté, lekkere veganistische samosa's die je in gedachten rechtstreeks naar een Indiaas eetbarak brengen, of een goddelijke bioburger met gesmolten kaas, guacamole en sla. Je gaat voor z'n smaak? Reken maar van yes!

Overheerlijk en helemaal puur? De Biologische Bakkerij bewijst dat het kan. Je moet ons niet op ons woord geloven, probeer het gewoon zelf!

Wist je dat je tegenwoordig ook frieten kan bestellen via Deliveroo? En dat wij ook het lekkerste brood van 't Stad bij jou thuis brengen? Check de nieuwste hotspots in Antwerpen.

4. De Broers van Julienne

Geen idee wie Julienne is, maar zeker zijn we van één ding: haar boers kunnen een potje koken, soms vegetarisch, soms veganistisch, meestal gezond en ál-tijd met smaak. Wij zijn vooral te spreken over hun versie van Marokkaanse croute. Geitenkaas, couscous, abrikozen en groentjes – we zouden direct een ticket naar Rabat boeken, ware het niet dat De Broers van Julienne hun lekkernijen in de Kasteelpleinstraat serveren.

Bestellen kan hier. Doe de groeten aan Julienne.

5. Oriental Annpurna

Voor bergbeklimmers en fauteuilavonturiers is de Annapurna een mythische achtduizender in de Himalaya, voor Antwerpenaren is Annpurna een van de beste plaatsen om Indiase heerlijkheden achter de kiezen te steken. Wat dacht je van een krokante groentenpakoda als opwarmertje en zo'n overheerlijke vegetarische kolhapuri met pikante saus als hoofdgerecht? Blussen doe je met een zoete mango lassi, tenminste als je nog een plaatsje vindt in je maag.

Liefhebbers van vegetarisch Indiaas eten, groot en klein, moeten bij Annpurna zijn. Met onze excuses voor het onnozele rijmpje.

Hoor je dat? Het is je maag die grommelt. Doe die trouwe werker van je een plezier en bestel snel bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application