1. Maaltijd-inspiraties
  2. 5 veganistische trends die je in 2018 echt moet proberen
5 veganistische trends die je in 2018 echt moet proberen

5 veganistische trends die je in 2018 echt moet proberen

De veganistische levensstijl is in opkomst. Niet zonder reden! We worden allemaal wat bewuster van onze planeet en het wordt algemeen bekend dat de vleesindustrie een grote boosdoener is in onze samenleving. Daarnaast gaat het ook een beetje om onze eigen gezondheid - wij willen niet langer meer vlees eten dat is volgespoten met antibiotica. De veganistische keuken is daarom ook een enorme opkomst aan het maken. Allerlei heerlijke, nieuwe, veganistische en gezonde gerechten werden de afgelopen jaren ontwikkeld. Dit zijn de 5 beste veganistische gerechten die iedere veganist en niet-veganist in 2018 echt moet proberen!

1. Acai Bowl

De Acai Bowl wordt inmiddels alweer een klassieker genoemd. Als je dit dus nog niet geprobeerd hebt, wordt het hoog tijd dat je dat gaat doen! De Acai Bowl is heerlijk als licht ontbijt of tussendoortje, misschien zelfs een lunch voor de kleine eters onder ons. Hierin wordt amandelmelk gemixt met acai bessen, aardbeien en banaan. Super Lekker en onwijs gezond! Munch in Antwerpen is een van de vele restaurants die de Acai Bowl voor je deur bezorgt!

2. Echte hamburgers

Een groot argument van vleeseters om niet te stoppen met vlees eten is vaak dat ze de smaak van het vlees zo zouden missen. Inmiddels zijn er verschillende veganistische chefs de uitdaging aangegaan om eten wat vleesliefhebbers echt zouden missen op zo'n manier na te bootsen dat het niet van vlees te onderscheiden is. De chefs van Greenway restaurant hebben verschillende hamburgers ontwikkeld die helemaal bij deze denkwijze aansluiten. Bij hen is het doel dat je vlees of vis geen seconde mist, en daar slagen ze in. Ze hebben de keuze uit drie burgers waar je "u" tegen zegt.

Meer heerlijk vegetarisch eten in Antwerpen vind je hier.

3. Pastagratin

De meesten van ons kennen de pastagratin als een gerecht vol met kip of zalm en overladen met een dikke laag kaas. Gelukkig hoeft dat niet altijd zo te zijn. De Broers van Julienne maken een heerlijke veganistische pastagratin. Deze is gevuld met bloemkool, prei, raapjes en kurkuma. Lekker, gezond, verantwoordelijk én veganistisch.

4. Veggie Crisps

Niet alle chips zijn vegetarisch, en zeker niet alle chips zijn veganistisch. Maar wat is nou heerlijker dan op de bank onderuit te zakken met een filmpje op en een zak chips open? Precies! Gelukkig zijn er inmiddels voldoende bedrijven die heerlijke veganistische chips, of ook wel veggie crisps, hebben ontwikkeld. De Carroterie in Antwerpen bezorgen deze gewoon voor je deur. En nog veel meer andere heerlijke veganistische gerechten overigens!

5. Vegan Poke Bowl

A post shared by Oh My Poké (@ohmypokeghent) on

De Poke Bowl is samen met het veganisme een enorme opkomst aan het maken. De Poke Bowl is een gerecht dat oorspronkelijk uit Hawaï komt, maar nu langzaamaan de hele wereld verovert. Zoals de naam al doet vermoeden is de Poke Bowl een schaal. Een schaal gevuld met heerlijkheden! Oorspronkelijk wordt de Bowl met vis gemaakt, maar gelukkig zijn er makkelijk genoeg verschillende veganistische varianten te bedenken. Oh My Poké is misschien wel het meest beroemde Poké restaurant van België, en zij maken een heerlijke Poké Bowl met falafel!

Al deze heerlijke vegan gerechten bestel je makkelijk en snel op Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application