1. Maaltijd-inspiraties
  2. Vandaag eten we paddenstoelen! Deze gerechten met shiitake, eekhoorntjesbrood en portobello doen je watertanden
Eekhoorntjesbrood? 5 Gerechten Met 5 Verschillende Paddenstoelen

Vandaag eten we paddenstoelen! Deze gerechten met shiitake, eekhoorntjesbrood en portobello doen je watertanden

Paddenstoelen zijn lekker, veelzijdig en gezond. We kennen vooral de witte champignon en eekhoorntjesbrood, maar er zijn nog heel wat meer lekkere paddenstoelen die je eens moet proeven. In de volgende gerechten komen 5 verschillende soorten paddenstoelen aan bod.

1. Mad Shiitake

De shiitake is een zeer lekkere Chinese en Japanse paddenstoel, maar ook bij ons is hij erg populair geworden. In het Oosten is shiitake vooral populair omwille van zijn geneeskrachtige eigenschappen. Shiitake hebben een licht kruidige smaak en komen het beste tot hun recht als ze gewokt of gegrild worden. Het ultieme wokgerecht met shiitake is de Mad Shiitake van Woké. De Japanse chefs maken dit gerecht met noedels, shiitake, kip, yin en szechuan. Lekker pittig en vol heerlijke smaken.

2. Tagliatelle ai Funghi Porcini

Eekhoorntjesbrood is een erg geliefde paddenstoelensoort. Het is niet altijd gemakkelijk verkrijgbaar, omdat het alleen in de wilde natuur groeit en niet gekweekt wordt. Niet alleen bij ons, maar ook in de Italiaanse keuken wordt er vaak gewerkt met eekhoorntjesbrood of funghi porcini, zoals de Italianen het noemen. Deze paddenstoelen smaken dan ook bijzonder lekker bij een verse pasta. De Tagliatelle ai Funghi Porcini van Osteria Michele is een echte aanrader. De pasta wordt hier vers gemaakt met ei. En dat smaakt super lekker met eekhoorntjesbrood, look, extra vergine olijfolie en peterselie.

3. Tartufata

A post shared by G-Spud (@g_spud) on

De witte champignon wordt erg veel gegeten. Met deze paddenstoel kan je dan ook alle kanten uit. Lekker gebakken met wat look, gestoofd in een risotto of op toast. Wij gingen op zoek naar een super lekker gerecht met champignon en kwamen uit bij de Tartufata van G-Spud Bailli. Dit is een gerecht met aardappelen, rucola, champignon, buffelmozzarella en een huisgemaakte truffelsaus. Al deze verschillende smaken en texturen op je tong, daar wil je onmiddellijk meer van!

4. Tagliatelle al Ragù

Na de witte champignon is de oesterzwam de meest bekende paddenstoel. De licht grijze oesterzwam wordt ook wel de kalfsoesterzwam genoemd, omdat de zachte smaak een beetje lijkt op de smaak van kalfsvlees. De chefs van Marco Polo Trattoria zijn echte kenners. Op de menukaart vind je de Tagliatelle al Ragù, een pastagerecht waarin deze oesterzwam gecombineerd wordt met getomateerde kalfs ragù. De smaken in deze pasta zijn helemaal in harmonie met elkaar en dat is op en top genieten.

5. Porto Bello

De portobello is een paddenstoel met een hoed die tot wel 12 cm breed kan worden. Deze paddenstoel wordt vaak gebruikt om te vullen met groenten, kazen of andere lekkernijen. Omdat de portobello zo groot en stevig is, kan hij ook perfect als vleesvervanger gebruikt worden, zoals bij de Porto Bello van Be Burger. In plaats van een stuk vlees, krijg je een portobello tussen je broodje. Maar dat is niet alles, deze lekkere vegetarische burger wordt nog verder aangevuld met feta, aubergines, tapenade van zwarte olijven, tomaten, rucola, truffelmayonaise en BBQ saus. Super lekker!

In deze gerechten komen de verschillende paddenstoelen volledig tot hun recht. Heb jij hier ook honger van gekregen? Geef dan meteen je bestelling door op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application