1. Maaltijd-inspiraties
  2. Turkse pizza, Japanse ramen en Frans stokbrood - maak kennis met deeggerechten van over heel de wereld
Turkse Pizza? Proef De Lekkerste Gerechten Van Granen

Turkse pizza, Japanse ramen en Frans stokbrood - maak kennis met deeggerechten van over heel de wereld

In granen zitten vezels, vitaminen en mineralen. Granen zijn erg voedzaam en zijn vandaag de dag onmisbaar in elke keuken. Tarwe, spelt, rogge, gerst en haver. Het zijn allemaal granen die we verwerken tot meel of bloem om er vervolgens brood en pasta mee te maken. En het liefst nog in alle mogelijk varianten. Niet alleen in België zijn we verzot op alles dat met deeg gemaakt wordt, ook in andere internationale keukens zijn deegwaren onmisbaar. Denk maar aan Turkse pizza, Japanse ramen en Frans stokbrood. 

1. Ramen en pasta

A post shared by Aurore. (@sport.of.happiness) on

In een Belgisch huishouden wordt bijna even vaak pasta op tafel gezet als aardappelen of brood. Wij houden van een klassieke spaghetti of een tagliatelle met zalm. Pasta is wereldwijd populair, maar in Japan houden ze van een andere variant, namelijk ramen. Dit zijn geen gewone noedels. Ramen worden gemaakt van water, bloem en kansui. Kansui is een speciaal water dat rijk is aan mineralen. Dit zorgt ervoor dat de noedels in kokend water hun veerkracht behouden. Ramen slaat niet alleen op het soort noedels, maar ook op het gerecht waarin ze verwerkt worden. In Japan worden de noedels in een bouillon verwerkt met alle mogelijke toppings. Wil je proeven van traditionele ramen? Dan kun je terecht bij Ramen Bar.

2. Pizza, Turkse pizza en focaccia

A post shared by Steph Noble (@shoesandshibas) on

Deeg is de basis van tal van lekkernijen, zoals pizza. Wij houden van een klassieke Italiaanse pizza met tomatensaus en kaas, maar ook de Turken hebben een lekkere variant. Een Turkse pizza is een kruidig gebakken deeg dat belegd wordt met vlees en groenten. Naast de traditionele Italiaanse pizza houden ze in Italië ook heel veel van focaccia. Dit is eigenlijk een soort platbrood dat dikker is dan de gewone pizza en belegd wordt met rozemarijn, tomaten, kaas en andere ingrediënten. Heb je toch liever een goede, oude traditionele pizza? Dan kun je altijd bestellen bij Eat Love Pizza in Gent.

3. Sandwich, stokbrood, pita

Brood is iets van alle tijden. Waar je ook bent, in bijna alle landen kun je brood eten. Wij eten graag een belegde sandwich als lunch en de Turken houden meer van een goed gevuld pitabroodje. Een lekker vers gebakken brood uit de oven, daar kan niemand aan weerstaan. De Fransen wijken niet af van stokbrood, of 'une baguette' zoals zij het zeggen. Natuurlijk kun je ook in België proeven van alle mogelijke soorten brood. Bij Du Nord kun je bijvoorbeeld een stokbrood met gerookte zalm, tomaten en komkommer bestellen.

4. Basmatirijst, risotto

A post shared by yanyuee (@yanyuee) on

Een hele graankorrel is volkoren, omdat die nog alle vezels en vitaminen bevat. Wanneer alleen het binnenste van de graankorrel wordt gebruikt, spreken we over bloem of witte rijst. Rijst komt in bijna alle culturen terug. We kennen allemaal de Italiaanse risotto, maar vooral in Aziatische landen wordt er massaal veel rijst gegeten. Buddha House is een Aziatisch restaurant waar je kan genieten van verschillende gerechten met rijst.

Wil jij proeven van de meest uiteenlopende gerechten die voortkomen uit granen? Surf dan naar Deliveroo en maak meteen je keuze!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application