1. Maaltijd-inspiraties
  2. Theekransje Bij Jou Thuis? Doe Jezelf Een Plezier En Bestel Dit Voer Voor Zoetebekjes
Eerste Hulp Bij Theekransjes - Bestellen Bij Deze Desserttoppers

Theekransje Bij Jou Thuis? Doe Jezelf Een Plezier En Bestel Dit Voer Voor Zoetebekjes

Gezellig kletsen bij een tasje thee of een bakje koffie, wie houdt er nu niet van? En uiteraard is een theekransje of een koffieklets niet compleet zonder het nodige voer voor zoetebekjes.

Nu kan je natuurlijk je schort omgorden, je deegrol en garde bovenhalen, Ons Kookboek van de Boerinnenbond openslaan op een willekeurige pagina en als een bezetene beginnen te bakken. Dat zal je vast heel wat duimpjes, complimenten en verzoeken om recepten opleveren.

Maar laten we eerlijk zijn: soms heb je daar geen zin in en verkies je een gemakkelijkere en vooral snellere oplossing. Daar is helemaal niets mis mee. In zulke gevallen kan je uiteraard beroep doen op Deliveroo. En wel op deze vier meesterlijke dessertmakers.

1. Julie's House

A post shared by Julie's House (@julieshouse) on

We hebben nog niet het genoegen gehad om kennis te maken met de Julie die achter dit huis schuilt, maar één ding kunnen we desondanks met zekerheid stellen: Wat! Een! Vrouw! Haar ambachtelijke taarten en kleurrijke cupcakes – allemaal huisbereid – doen ons smelten van verlangen en laten ons weerloos achter met een zoet mondje.

Julie is als een dealer in zoetigheid: eerst maakt ze je verslaafd en daarna blijf je terugkeren voor meer, méér, MÉÉÉÉR. De dozen met verschillende stukken taart – de samenstelling hangt af van wat Julie in huis heeft – zijn wat ons betreft perfect voor eender welk theekransje. Julie's House handelt ook in veganistische taarten.

En nu we toch bezig zijn over het zoete, zoete Gent: bewoners van de Arteveldestad kunnen ook op andere plaatsen terecht voor hun dagelijks dessertje.

2. Godiva

A post shared by GODIVA (@godiva) on

Wie kent er Godiva niet? Al bijna een eeuw is Godiva een instituut op het vlak van onze nationale trots na Kevin De Bruyne: chocolade. Ergens is het dus wel toepasselijk dat Godiva een winkel heeft in de Koninklijke Sint-Hubertusgallerijen in Brussel. Daar kunnen chocoladeliefhebbers aller lande – en neem dat maar letterlijk – terecht voor pralines, bonbons, truffels, cacao en  heel wat anders. Gebruikers van Deliveroo krijgen de lekkernijen ook aan huis geleverd. Ideaal voor dat spontane theekransje.

Wie trouwens verdwaald is in onze hoofdstad, geraakt met onze handleiding voor de beste taart en cake in Brussel terug op het juiste (lees: zoete) pad.

3. Bourla

Na een meeslepende, ontroerende of grappige theatervoorstelling wil je natuurlijk bij een tasje koffie nog even nakaarten over wat je gezien hebt. In de Antwerpse theaterbuurt kan dat in de foyer van de Bourla. Het restaurant serveert niet alleen Belgische kost – stoofvlees met witloof en frieten! forel op Ardense wijze! – maar ook prima dessertjes. Of wat gedacht van deze wortelcake?

4. Nata Lisbao

A post shared by NATA Lisboa (@nata_lisboa) on

Krijg je mensen op de koffie of de thee, dan is de kans groot dat je hen een koekendoos voor de neus schotelt met de beeltenis van Filip en Mathilde erop. Of een heel assortiment aan koffiekoeken, van lange Suisse tot puddingkoek met chocolade. Uiteraard is er niets mis met die oer-Vlaamse traditie. Maar soms mag het wat meer zijn, wat specialer. Dan kan je uitpakken met een doosje vol met deze pastéis de nata van bij Nata Lisbao, Portugese bladerdeegpasteitjes gevuld met pudding. Obrigado!

Wie zoet is, krijgt lekkers. En wie stout is? Die kan bestellen via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application