1. Maaltijd-inspiraties
  2. De geuren en kleuren van  traditionele Thaise gerechten
De geuren en kleuren van traditionele Thaise gerechten

De geuren en kleuren van  traditionele Thaise gerechten

De Aziatische keuken barst van de rijke curries die je smaakpapillen doen exploderen van genot. Met een currygerecht kunnen al je zintuigen even feest vieren. Het eeuwenoude gerecht is door de jaren heen overal ter wereld terechtgekomen en hier en daar aangepast. Maar wat zijn nou de beste traditioneel Thaise curries die er bestaan? En waar vind je die in Brussel?

1. Phanaeng Kai

A post shared by @notsocreativek on

Iedereen kent de algemene rode, gele of groene curries met kokosmelk en heerlijke specerijen. Op deze standaard curries zijn talloze variaties te maken. Maar het absoluut origineel is de Phaneang Kai Curry , die je onder andere bij Mam Mam restaurant in Brussel. Mam Mam heeft een geheel eigen, nieuwe specerijen combinatie bedacht om de curry mee op smaak te brengen. Een heerlijke curry zoals je die nooit eerder hebt geproefd!

Nu al honger en zin om Thais voor je deur te laten bezorgen? Klik hier voor alle Thaise restaurants in Brussel bij Deliveroo.

2. Panang Curry

A post shared by YAKI Viet-Siam (@yakibrussels) on

Panang Curry is een gerecht met invloeden uit Thailand en Maleisië. Panang, of eigenlijk Penang, is een eilandje in het noorden van Maleisië, aan de grens met Thailand. Daar werd deze heerlijke mix van kruiden bijeen gebracht. De curry is lekker met zowel kip, rund als zeevruchten of als vegetarische groentecurry. De beste Panang Curry in Brussel is te bestellen bij restaurant Yaki.

3. Kiowan Neua

Bijzonder bij het restaurant Le Deuxième Élément is de Kiowan Neua, uitsluitend hier te verkrijgen. Deze curry is een smaakvolle combinatie van rundvlees, kokosmelk en groene curry. Dompel je rijst er lekker in onder en geniet van de rijke geuren en smaken die al je zintuigen zullen doen tintelen. Meer trek in Japans? Kijk dan hier.

4. Tom Yam Kung

Tom Yam is waarschijnlijk de meest traditionele Thaise curry die er is. De curry is ook bekend in buurland Laos. Oorspronkelijk is dit een vrij pittige curry, ietwat zoetzuur en wordt traditioneel gezien met garnalen gevuld, hoewel kip of rund ook niet ongewoon is. De kruiden zijn onder andere citroengras, limoensap, kaffir, vissaus en chilipepers, die nadat ze gemalen en gemengd zijn kort geroosterd worden. Vervolgens voeg je kokosmelk en ieder ander ingrediënt toe dat je wenst, dan laat je het even sudderen en klaar. De meest traditionele Tom Yam in Brussel krijg je bij Les Larmes du Tigre.

5. Groene Curry

A post shared by Lotusvert (@lotusvertbxl) on

Een weinig inspirerende naam voor een van de heerlijkste en populairste curries ter wereld: groene curry. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit het centrale deel van Thailand. Hij wordt met groene pepers bereid, vandaar de naam en de lichte groene kleur van de curry. Over het algemeen is deze curry net wat pittiger dan de net zo beroemde gele of rode curries. Meestal wordt de groene curry met vis geserveerd, maar ook met kip of rund is hij smakelijk. Traditioneel gezien wordt er aubergine aan deze curry toegevoegd, daarnaast kunnen er nog andere groenten en zelfs fruit aan het gerecht bijgevoegd worden. Restaurant Lotus Vert in Brussel heeft verschillende soorten groene curries om allemaal een keer uit te proberen.

6. Tom Kha

A post shared by Walkin'Thai (@walkinthai) on

Net als Tom Yam is Tom Kha een echt traditioneel Thais gerecht. Anders dan de Tom Yam wordt de Tom Kha gemaakt met kip, en wordt er naast de Tom Yam kruiden nog paddestoelen, koriander en galangal toegevoegd. Galangal komt van de gemberfamilie en wordt in Thailand als geneeskrachtig beschouwd. Net als bij de andere curries kan je ook met de Tom Kha oneindig variëren met de ingrediënten, maar voorgenoemde zijn het meest traditioneel. Voor een echte traditionele Tom Kha in Brussel ga je naar de Walkin' Thai, die een kip- en een garnalen variant heeft van deze voortreffelijke curry.

Alle bovengenoemde restauranten bezorgen recht voor jouw deur met Deliveroo, dus bestel nu jouw favoriete curry online!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application