1. Maaltijd-inspiraties
  2. Geen zin in Thais? Waarom niet eens Vietnamees proberen
Geen zin in Thais? Waarom eens niet Vietnamees proberen

Geen zin in Thais? Waarom niet eens Vietnamees proberen

Tenzij je de dag ervoor urenlang onder dwang met een trechter gevoerd bent en je nu bijgevolg met een indigestie van jewelste ligt te verkrampen in je bed, kunnen we het ons eigenlijk amper voorstellen dat je geen zin zou hebben in Thais eten. Maar oké, we hebben allemaal onze zwaktes.

Omdat verandering van spijs doet eten. Omdat je inspiratie voor iets nieuws niet altijd ver moet gaan zoeken. Ziezo, alvast twee redenen om eens Vietnamees te gaan eten. Je hebt er drie nodig? Welaan dan, de Vietnamese keuken staat bekend als een van de meest verse ter wereld en gebruikt nauwelijks olie of melkproducten. Daardoor is Vietnamees niet enkel een van de lekkerste, maar ook een van de gezondste keukens.

Genoeg motivatie om die tom yam, rode curry en pad thai voor een keertje aan de kant te schuiven en plaats daarvan te opteren voor pho, banh mi, com tam of ander lekkers uit Indochina.

En o ja, uiteraard mag je ook gewoon loyaal blijven aan Thais. Zowel in Brussel als in Antwerpen eet je Thais op hoog niveau.

1.BÚN

A post shared by BÚN (@bunantwerp) on

De meest authentieke Vietnamese gerechten eet je in de eettentjes naast de weg, van Hanoi tot Ho Chi Minhstad. Dat beseffen ook de mensen achter BÚN – een Belgisch Vietnamese van de tweede generatie en een Zeeuws-Vlaming. In het hartje van de theaterbuurt dissen zij Vietnamees streetfood op: op de barbecue gegrilde tofu met citroengras, makreel of kippensateetjes – het is even vers als lekker. Kies als nagerecht voor een Chè Chuõi, een warme pudding van banaan, kokosmelk en tapioca. Mmmm!

Bestellen bij BÚN.

2.Loempialand

A post shared by 🌶 (@chilisausfanclub) on

Hou je culturele clichés over gebakken hond maar voor jezelf: de loempia is zonder twijfel het Vietnamese voedsel dat bij ons het meeste belletjes doet rinkelen. En geef toe, wie geniet niet van die heerlijke pakketjes van groenten en/of vlees, goudgeel, vers uit het frietvet en met een stevige kwak zoetzure saus? Loempialand is het Leuvense heiligdom, waar loempialiefhebbers het bekendste aller Aziatische voorgerechten devoot aanbidden. Maar je vindt er net zo goed calamares, dimsum of Vietnamese kippenballetjes.

O, waren wij maar gewillige onderdanen van Loempialand.

3.Hanoi Square

Oorlog is slecht, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar als er één lichtpuntje was aan die gruwelijke oorlog in Vietnam, dan wel dat de wereld zo pho leerde kennen. Oorlogsvluchtelingen namen die Vietnamese soep namelijk met hen mee. Pho is waarschijnlijk hét Vietnamese gerecht bij uitstek, een heerlijke bouillon met rijstnoedels, rundvlees en limoen, sojabonen en chilipeper naar eigen voorkeur. Bij Hanoi Square maken ze 'm net zoals in, wel ja, Hanoi. Deze Vietnamese tent in Brussel serveert eveneens een vegetarische versie en eentje met kip, net als andere klassiekers als frisse, ongefrituurde loempia's.

Pho real? Check het voor jezelf bij Hanoi Square.

4.LucMoon

Wacht eens even – is Luc een Vietnamese naam? Welnee! Deze Luc is een oer-Vlaming, maar wel eentje die openstaat voor invloeden van buitenaf. Met zijn vrouw When schotelt hij Gent allerlei lekkers voor – witte en gele noedelsoep, curries in nagenoeg alle kleuren van de regenboog, gebakken tofu, noedels en ga zo maar door. Wij krijgen het onder meer warm van de gebakken rode curry met kip en vooral van de versgemaakte loempia's, met varkensvlees, Vietnamese aardappelen en kruiden.

Met alle Vietnamezen, maar niet met den dezen! Bestellen bij LucMoon.

Thais eten beu? Zoek het vooral niet te ver en bestel vandaag Vietnamees op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application