1. Maaltijd-inspiraties
  2. Sushi, sashimi of allebei? Bij deze Japanse restaurants zit je altijd goed!
Wij Zochten Uit Waar Je De Beste Sushi En Sashimi Kunt Bestellen

Sushi, sashimi of allebei? Bij deze Japanse restaurants zit je altijd goed!

Sushi en sashimi zijn allebei gekende en ook zeer geliefde Japanse gerechten. Ze worden bereid met verse, rauwe vis. Sashimi zijn rauwe plakjes dun gesneden vis. Als je sashimi bestelt krijg je dus pure vis zonder groenten of rijst. De plakjes sashimi kun je dopen in wasabi of sojasaus. Sushi is rauwe vis in combinatie met rijst, groenten en zeewier. Beide gerechten zijn super lekker. Wij bestellen dan ook het liefst een hele schotel met kleurrijke combinaties van de twee. Maar waar kun je de beste sushi en sashimi bestellen?

1. Uzume Sushi

A post shared by @flanders_foodie on

Sashimi wordt gemaakt met verschillende soorten vis. De meest gebruikte zijn tonijn, zalm, heilbot en makreel. Belangrijk voor een goede sashimi is dat de vis echt spartelvers is en dat geldt natuurlijk ook voor de vis in sushi. Bij Uzume Sushi kun je heel lekkere sashimi bestellen. Je kunt kiezen uit paling, botervis, tonijn, zalm, scampi en tamago. Tamago is een Japanse omelet. En ook het assortiment sushi is hier enorm divers en uitgebreid. Een echte aanrader is de Dragon Eyes. Dit is een speciale sushi roll met zalm, krabstick, avocado, tamago, tempura, pikante mayonaise en zoete saus.

2. Ocean Sushi Gent

A post shared by Laure-Ann (@laure_ann) on

Zowel liefhebbers van sashimi als sushi kunnen bij Ocean Sushi Gent op en top genieten. Je kunt hier verschillende soorten sashimi bestellen en ook de sushi rolls zijn enorm kleurrijk en divers. Het leuke is dat je hier combo menu's kan kiezen zoals bijvoorbeeld de Zalm/Tonijn Special. Dit is een schotel met verschillende soorten sushi en sashimi, maar wel allemaal gebaseerd op zalm of tonijn. En wil je het graag nog grootser aanpakken, dan kun je vol overgave smullen van een heerlijke Sushi Boat.

3. Sushi Paradise

A post shared by lai hiu wai (@waiwai0922) on

De Fusion Rolls van Sushi Paradise zijn ware kunstwerkjes. Als je houdt van speciale sushi rolls dan moet je zeker de Godzilla Roll eens proeven. Dit is sushi met pikante zeebaars, avocado, krabsalade, droge ajuin en palingsaus. Bij Sushi Paradise heb je ook heel veel menu's met verschillende combinaties en natuurlijk ook een Sushi Boat die versierd wordt met de lekkerste sushi en sashimi. Vooral liefhebbers van sushi kunnen zich bij Sushi Paradise helemaal laten gaan. Bovendien kun je hier tal van nieuwe smaken en combinaties ontdekken.

4. Sushi Shop

A post shared by Sushi Shop (@sushishop) on

Bij Sushi Shop kun je kiezen uit verschillende sushi boxes. En niet alleen als avondmaal, ook voor de lunch heb je heel wat opties. De sashimi van zalm en tonijn is super vers en voelt bijna aan als boter op je tong. En ook de sushi rolls zijn hier tongstrelend lekker. Nog een extra pluspunt is dat je bij Sushi Shop ook chirashi kunt bestellen. Dit is een bowl met rijst en als toppings verschillende soorten rauwe vis en groenten. Je hebt eigenlijk dezelfde ingrediënten als sushi, maar het geeft wel een ander gevoel in je mond.

Of je nu houdt van sushi of sashimi of een combinatie van de twee, bij bovenstaande restaurants vind je altijd je gading. Wil je weten of er bij jou in de buurt een Japans adresje is waar je kan bestellen? Ga dan snel naar Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application