1. Maaltijd-inspiraties
  2. De beste sushi van de lage landen 
De beste sushi van de lage landen

De beste sushi van de lage landen 

Sushi, een Japanse lekkernij op basis van kleverige rijst in combinatie met rauwe vis of groenten, is misschien wel de hipste maaltijd van het moment. Lekker, gezond en leuk om te delen met vrienden. Ben je niet zo een fan van rauwe vis? Dan zijn er ook heel wat vegetarische opties met zeewier, ei of groenten. Haal maar snel je chopsticks boven, want vandaag delen we met jullie de beste sushi restaurants van België

1. De beste sushi restaurants van Brussel

We starten ons overzicht in de Belgische hoofdstad: Brussel. Brussel staat uiteraard bekend om zijn vele etniciteiten en keukens, zo ook de Japanse. Maar de ene sushi is de andere niet dus maakten we een strenge selectie. In het centrum van de stad staat Kabuki al meer dan 30 jaar garant voor heerlijke, verse sushi en Japanse gerechten. Hun specialiteit is gyozas, een soort van Japanse ravioli.

Iets nieuwer is Sushi Shop Sablon in de buurt van de Zavel. Daar kan je terecht voor het beste uit de Japanse keuken zoals maki, sashimi en natuurlijk sushi. Voor de moeilijke beslissers biedt het restaurant sushi boxen aan met een divers aanbod aan sushis.

2. De beste sushi restaurants van Antwerpen

Sushi & Gossip #sushi #umi #antwerp #fokkelienen

A post shared by LAURE PROOST (@lauproost) on

Ook in Antwerpen vind je een heleboel hippe sushibars. Zo vind je op de Groenplaats Umi Sushi. Hier kun je een uitgebreid aanbod aan sushis vinden. Moeite om te kiezen welke sushi je wil verorberen? Dan kan je gaan voor een Sushi Boat met daarop een variatie van de lekkerste sushi.

Heb je ook enkele minder grote sushi lovers in het gezelschap? Dan is Kioku bij de Oude Vaartplaats een goede keuze. Want naast hun heerlijke sushi bieden ze ook Aziatische en Thaise maaltijden zoals wok en teriyaki aan. Ook verse en exotische salades staan hier er op het menu.

Een andere  keuze kan Yadan zijn. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart naast het sushi-aanbod. Leuk extraatje hier zijn hun grillgerechten. Voel je je extra moedig vandaag? Dan kun je zelfs voor de gegrilde kikkerbilletjes gaan!

3. De beste sushi restaurants van Gent

A post shared by @louis_behaeghe on

We eindigen ons Belgisch sushi overzicht in studentenstad Gent. Want ook bij studenten scoort sushi als makkelijke en lekkere go-to maaltijd. Eens iets anders dan het standaard fastfood en uiteraard een stuk gezonder. Je kan in Gent terecht bij Yammi Yammi voor al je sushi cravings. Ze zijn gevestigd in de bekende Overpoort, maar leveren in de hele Gentse binnenstad.

Nieuw in het Gentse is Ocean Sushi in de Belfortstraat. Ze hebben een groot aanbod aan sushis met wederom de optie van een sushi boat voor degene onder ons die niet kunnen kiezen tussen al dat lekkers. Voor de variatie staan er ook een hoop lekkere wokgerechten op het menu.

Trek gekregen van dit artikel? Haast je dan naar Deliveroo want er zijn nog heel wat meer sushi-restaurants om te ontdekken. Sojasaus, wasabi en eetstokjes klaar? Oishi!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application