1. Maaltijd-inspiraties
  2. Waar Ga Jij Studeren? Antwerpen of Gent? 
Antwerpen of Gent? Beiden Echte Studentensteden Voor Foodlovers Dankzij Deliveroo!

Waar Ga Jij Studeren? Antwerpen of Gent? 

Weet je al waar jij gaat studeren volgend jaar? Kan je niet kiezen? Zowel Antwerpen als Gent zijn prachtige steden. Bovendien hebben ze beide topuniversiteiten en leuke bars om 's avonds weg te gaan. Het is dus wel begrijpelijk dat je moeite hebt met kiezen. Dit artikel kan dan misschien wel de doorslag geven! Wij lijsten je alvast de beste adresjes op om lekker te eten als student. Of je nu wilt gaan uiteten of bestellen, zin hebt in comfort food of gezondere studentenmaaltijden... Zet je schrap. Hier komt de battle! 

Gent

A post shared by Otomat 🍕 (@otomatnotomat) on

Pizza please: voor een echte studentenpizza is Gent echt wel de stad. Otomat in Gent is zo'n topadresje! Ze hebben een originele menukaart en serveren tal van Belgische bieren. Hier gaat het ook om pizza delen. Bestel dus met enkele vrienden verschillende pizza's en proef van elke pizza! 

Hou jij het liever gezond om zo ook beter in vorm te blijven? Bij RAW Salad in Gent kan je heerlijke verse salades bestellen. Kies voor een traditionele Caesar salad of Libanon Lover met onder andere spinazie, couscous, ui, tomaatjes, granaatappel,... Ook heel populair zijn de salmon balls met spinazie paksoi, shimeji, quinoa en zalmballetjes! Je vindt er alvast originele en tasty gerechten. Zin in een dessert? Ga voor een juice, yoghurt of smoothie om het af te smaken.

Potatolicious, een vernieuwend concept en zoveel meer dan gewoon aardappelen. Populair is de crispy bacon: aardappel met spek, mosterd-en honingsaus, champignons, seizoensla, tomatensla, pijpajuin rode biet en licht zure room. Ze hebben ook vegetarische en veganistische gegratineerde aardappels. Je kan er ook steeds een salade en soep bij bestellen. Uniek, vullend en smaakvol voor elke drukke student. 

Antwerpen

A post shared by Bilibies 🌈 (@bilibies_) on

A Thai, lekker thaïs aan democratische studentenprijzen! Proef er typische thaise soepen, zoals Tom Yam Goong of Tom Kha Kai. Je hebt er ook lekkere schotels, zoals de phad phed kai: kip in rode curry met kokosnootmelk en groenten en een gevarieerd aantal gerechten met eend, rundvlees, vis en vegetarisch. Dit is erg lekker voor een flinke studeersessie. 

Bij Paul's Beastie burgers kan je terecht voor super sappige burgers en krokante frietjes. Beefburgers, chicken burgers, lamb burgers, visburgers en ook vegetarische en veganistische varianten. Een echte burger speciaalzaak! Probeer de verschillende burgers uit en laat weten welke jij de lekkerste vindt!

Zin in een kleine en smaakvolle snack? Dan is Tota misschien wel de oplossing! Ze serveren het typische Argentijnse gerecht empanadas. Empanada is gevuld deegwaar. Tota doet ook interessante aanbiedingen, zoals onder andere de Monday Empanadas, bestel 6 empanadas en ontvang er 1 gratis, bij 9 krijg je er 2 gratis en bij 12 krijg je er 3! Sweeeeet :)!

Wie had gedacht dat gaan studeren zo leuk zou kunnen zijn? Goede voeding is bijzonder belangrijk voor goede resultaten. Wij kunnen je natuurlijk niet zeggen waar je moet gaan studeren, maar deze gerechten bieden je wat meer inspiratie en helpen je verder in de richting naar de studentenstad van je dromen.

Heb je toch nog meer opzoekingswerk nodig? Neem alvast een kijkje op Deliveroo en ontdek wat zij in petto voor je hebben. Al dat lekkers...

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application