1. Maaltijd-inspiraties
  2. Stoofvlees met bier en pasta met rode wijn - Ontdek waarom alcohol een gerecht nóg lekkerder maakt
Alcohol Maakt Alles Nóg Lekkerder - Stoofvlees Met Bier en Meer

Stoofvlees met bier en pasta met rode wijn - Ontdek waarom alcohol een gerecht nóg lekkerder maakt

Een fris glaasje alcohol is heerlijk genieten, maar ook in gerechten wordt vaak alcohol toegevoegd. Heb je nog een restje wijn, bier of sterke drank? Dan kun je dit perfect toevoegen in een pastasaus, een romige risotto of stoofvlees. Alcohol kan een heel lekkere toets geven aan gerecht. En nee, je gaat er niet meteen dronken van worden. De alcohol wordt immers uit de saus gekookt zodat enkel nog de heerlijke aroma's en smaken overblijven. Drink dus gerust nog een fris pintje bij je portie stoofvlees of een glaasje wijn bij je risotto of sabayon

1. Stoofvlees met bier

A post shared by JadesHope (@jadeshopefood) on

Stoofvlees met bier is een echte Belgische klassieker en al zeker als je er nog een flinke portie frietjes bij serveert. Het is echter wel belangrijk dat je het juiste biertje gebruikt. Kies geen bier dat te bitter is, want dan zal ook de smaak van je saus bitter zijn. Gelukkig hebben we in België uitstekende biertjes in overvloed. Bij Bier Central kun je stoofvlees bestellen dat gegaard wordt in Bourgogne des Flandres. Dit is een roodbruin bier met een volle en romige smaak dat je stoofvlees meteen naar een hoger niveau tilt!

2. Pasta met rode wijn

Met een goed biertje kun je een saus lekker op smaak brengen, maar ook met wijn kun je de heerlijkste sauzen maken. Sauzen met wijn worden vaak gecombineerd met pasta of risotto om een extra diepe smaak toe te voegen. Pasta met een rode wijnsaus is bijvoorbeeld bijzonder lekker. Ook hier geldt dat de saus gaat smaken naar de soort wijn die je gebruikt. Wil je dus een saus met een zoete toets, dan gebruik je ook een zoete wijn. Bij Restaurant San Marco kun je smullen van een Tortelloni Porcini met een saus van rode wijn en room en champignons die worden geflambeerd in Calvados.

3. Champignons in witte wijn

A post shared by VIGILANTE TO SELF (@crajjy) on

Champignons kun je heerlijk op smaak brengen met zowel rode als witte wijn. Het hangt er allemaal een beetje vanaf voor welke kleur saus je kiest en hoe die saus precies moet smaken. Champignons die gebakken worden in witte wijn en een beetje knoflook hebben een intense en volle smaak. Je kan het serveren bij een pasta, maar het is ook superlekker om het te eten als voorgerecht. Zo dachten de chef-koks van Da Giovanni er ook over. Bestel hier de Funghi Trifolati en je krijgt gestoomde champignons in witte wijn en knoflook.

4. Sabayon met sherry

A post shared by Pierina (@saveursdepierina) on

Ook nagerechten kun je bereiden met een scheutje alcohol. Sabayon is een Italiaans dessert dat gemaakt wordt met eigeel, suiker, vruchtensap en een lekkere alcoholische drank. Sabayon kan gemaakt worden met witte wijn, maar ook met porto of sherry. Het resultaat is een romig mengsel met een heerlijke smaak. Dit nagerecht wordt meestal geserveerd in een glaasje met nog wat stukjes fruit. Bij Pierina kun je een uitstekende sabayon bestellen.

Een beetje alcohol maakt een gerecht vaak nóg lekkerder. Geniet van het lekkerste stoofvlees met bier of sabayon met sherry. En bestellen doe je natuurlijk op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application