1. Maaltijd-inspiraties
  2. Speciale ingrediënten die je pizza verrukkelijk maken! 
Probeer deze speciale pizza's met Deliveroo

Speciale ingrediënten die je pizza verrukkelijk maken! 

Italië, het land van de pizza! De Italiaanse pizza maakt gebruik van een dunne deeg en tomaten- of kaassaus vormen steeds de basis van de pizza. Daarna heb je eigenlijk vaak vrij spel en kan de pizza alle kanten op, afhankelijk van de ingrediënten die op de pizza komen. Je hebt natuurlijk de klassiekers, zoals pizza hawaï met ananas, pizza napolitana met tomaatjes en mozzarella of pizza margharita met San Marzano tomaatjes, mozzarella, verse basilicum en olijfolie. Ach de klassiekers kennen we allemaal, maar laten we het in dit artikel hebben over speciale ingrediënten die je pizza helemaal speciaal kunnen maken! Ontdek deze adresjes in Brussel, Antwerpen en Gent. Pizza time!

1.Del Poppolo pizza in Antwerpen

Pizza vers klaargemaakt voor je ogen en daarna gebakken in een oven van 400 graden. Bij Del Poppolo pizza kan je kiezen tussen klassieke pizza's, maar het interessantste is om je eigen pizza samen te stellen en zo speciale ingrediënten te kiezen en uit te proberen. Er is een enorm rijke keuze:

1. Kies de basissaus - tomaten, crème, artisjok of tartufo crème.

2. Kies je kaas - mozzarella, geitenkaas, ricotta, gorgonzola, parmezaan, fontina

3. Vlees - prosciutto, worst, mortadella, tonijn, pikante salami, ei en anschovis

4. Groenten - kerstomaten, courgette, paddestoelen, rode ajuin, aubergine, japapeno, rucola, artisjok en pesto.

5. Etraatjes om het helemaal af te maken - oregano, hot chili, basilicum, kappertjes, truffel olie en olijven! 

Jij bent de chef vanavond! Challenge accepted?

2.Otomat in Antwerpen en Gent

A post shared by Otomat 🍕 (@otomatnotomat) on

Otomat is een helemaal nieuw en trendy concept. Hun pizza toppings zijn speciaal en in hun deeg gebruiken ze Duvel-bier-gist. Super cool, toch? Enkele speciale overheerlijke pizza's die je zeker eens moet uitproberen zijn de volgende: Tom Selleck met gepekelde ananas met jalapenos, beenham, gekonfijte gember en ricotta. Of proef de Boule & Boulette met gehakt, venkelzaad, look en basilicum. Nog niet overtuigd? Wel, dan kan pizza Madras dat misschien wel met: malse kip, komijn, curry madras, mango, rode ui en verse koriander. Een ding is zeker een pizza menukaart als de deze kom je niet vaak tegen! Bovendien hebben ze pizzeria's in Antwerpen en Gent!

3.Pizza Saco in Brussel

A post shared by 2be (@bertliev) on

Een pizzeria met heel goede reviews en unieke smaken. Alle pizza's worden op traditionele wijze gebakken in een op hout gestookte oven. Proef de pizza Simone met chorizo, verse salami, provolone, artisjok en pistache of de pizza torino met aubergine, buratta, roquette, bresaola en zongedroogde tomaten. Hier zal je vast terug naartoe komen!

4.Posto al Sole in Brussel

Hier vind je klassieke traditionele pizza's maar ook pizza's met specialere ingrediënten. Gespecialiseerd in het bereiden van pizza's, maken ze in dit restaurant steeds gebruik van hele verse ingrediënten en staat kwaliteit centraal. Proef pizza Posto al Sole met tomatensaus, salsiccia, provola, aubergines, roquette en grana padano. Populair is ook de Tom Aubergine met tomatensaus, aubergines, bufala, basilicum en grana padano. 

Klaar om je pizza horizon uit te breiden en speciale nieuwe ingrediënten te proberen? Ga snel naar Deliveroo en ontdek al het lekkers.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application