1. Maaltijd-inspiraties
  2. Een snelle rijsttaart of een romige rijstpap met bruine suiker - Deze desserten met rijst zijn de hemel op aarde!
De Lekkerste Snelle Rijsttaart En Meer Romige Desserten Met Rijst

Een snelle rijsttaart of een romige rijstpap met bruine suiker - Deze desserten met rijst zijn de hemel op aarde!

Als je aan desserten met rijst denkt, zie je meteen een kommetje romige rijstpap met bruine suiker voor je. Het is lekker ouderwets en het doet je weer helemaal terugdenken aan je jeugd, toen je moeder dit maakte. Het is een super eenvoudig, maar overheerlijk dessert. En als je van rijstpap houdt, dan vind je een snelle rijsttaart of rijstpudding ongetwijfeld ook een waar genot. Desserts met rijst zijn niet alleen lekker om als nagerecht te eten, als je jezelf eens wilt verwennen met een zoet ontbijt is een smeuïge rijstpap of rijstpudding ook een geweldige optie. Hieronder volgen enkele populaire desserten met rijst die je zeker af en toe eens op tafel moet zetten. 

1. Rijsttaart

Rijsttaart is een echt Belgisch streekgerecht. Bijna elke warme bakker heeft deze zoete taartjes in zijn assortiment. Ze worden vaak op zondag besteld, omdat het ontbijt op deze luie dag net ietsje uitgebreider mag zijn. Rijsttaart wordt gemaakt met een vulling van rijst die in melk en suiker gekookt wordt en daar worden vaak nog vanille, kaneel of andere zoete kruiden aan toegevoegd. Sommige mensen eten hun rijsttaart het liefst lauw en anderen wachten liever tot die helemaal afgekoeld is. Wil je een vers gebakken, traditionele rijsttaart proeven? Dan kun je terecht bij De Broodnatie. De rijsttaart van De Broodnatie is zalig zoet en romig, precies zoals een rijsttaart hoort te zijn. 

2. Rijstpap 

A post shared by Peggy Claes (@claespeggy) on

Rijstpap is een echte klassieker. Het is zo'n typisch dessertje dat je weer meeneemt naar gezellige zondagen bij oma. Rijstpap is iets van alle tijden en alle culturen. Waar deze zoete brij oorspronkelijk vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Wat we wel weten is dat dit eenvoudige dessert met zijn zoete smaak door iedereen enorm geliefd is. Bij De Bomma kun je genieten van eenvoudige gerechten met een tikkeltje nostalgie, net zoals een kommetje traditionele rijstpap. 

3. Sholeh Zard 

A post shared by Anar Resto (@anarresto) on

Desserten met rijst worden overal ter wereld klaargemaakt. Bij Anar Resto kun je bijvoorbeeld een Perzische rijstpudding bestellen, genaamd Sholeh Zard. Dit heerlijke goedje wordt geparfumeerd met rozenwater en saffraan en besprenkeld met amandelschilfers. Alle gerechten worden hier gemaakt op basis van authentieke familierecepten en dat proef je meteen na 1 hap van deze hemelse rijstpudding.

4. Rijstpap met bruine suiker 

Rijstpap smaakt nóg lekkerder met wat bruine suiker. En dat is precies zoals de koks van De Arme Duivel hem maken. Helemaal op die goede, oude manier met veel vanille en een goede schep bruine suiker voor nog meer zoetigheid. Een heerlijk bakje troost om van te smullen, terwijl je wegzakt onder een dekentje in je luie zetel.

Rijstpap is een dessert dat we vaak vergeten en dat is echt zonde, want het smaakt zo verrukkelijk. Desserten met rijst zijn lekker romig, vol en zoet. De eenvoudigste gerechten zijn meestal het lekkerst en dat geldt zeker ook voor deze heerlijke nagerechten met rijst. Wil je ze allemaal proeven? Ga dan naar Deliveroo en maak je keuze.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application