1. Maaltijd-inspiraties
  2. Smeuïge taartjes voor de koffie in Antwerpen
Smeuïge taartjes voor de koffie in Antwerpen

Smeuïge taartjes voor de koffie in Antwerpen

De Bourgondische gezelligheid heerst in Antwerpen. Bij Bourgondische gezelligheid hoort natuurlijk echt wining en dining. Maar om nou heel de dag door maar te wijnen wordt zelfs voor de Antwerpenaren wel eens iets te veel. Een heerlijk gebakje in de middag of na het eten om een perfecte dag af te sluiten, vergezeld van een kopje koffie, is iets waar de Antwerpenaar ook geen "nee" tegen zegt! Dit zijn de heerlijkste gebakjes die je in Antwerpen kan vinden. Al deze desserts zijn online te bestellen.

1. Worteltjestaart met een topping van roomkaas

"Meneer, heeft u ook worteltjestaart?" Wie kent de grap niet van het konijn die de bakkerij in stapt. Het was voor mij een verrassing toen ik er achter kwam dat worteltjestaart echt bestond. Toen ik er daarna ook nog achter kwam dat worteltjestaart verdraait lekker is, stond ik al helemaal versteld. De roomkaas topping op deze taart zorgt voor een perfecte smaakafronding en een heerlijk smeuïge textuur. De beste worteltjestaart van Antwerpen is te krijgen in Coffeelabs, waar ze ook nog eens heerlijke verse koffie hebben, en de beste ijskoffie's.

2. Red Velvet Cake

A post shared by 8tea5 (@8tea5) on

Wie nu nog niet compleet totaal verslaafd is aan de Red Velvet Cake, kan mij komen vertellen hoe je dat voor elkaar hebt gekregen, want dit lijkt mij ongelooflijk. Deze taart proeft gewoon echt alsof hij recht uit de hemel is komen vallen. Een Red Velvet Cake, voor diegenen die op Mars hebben gewoond, is een taart opgebouwd uit meerdere lagen. Het beslag is gemaakt met een bepaald soort cacao dat de bijzondere kleur geeft. Tussen de lagen wordt roomkaas of andere witte, zoete en romige frosting gesmeerd. Bij 8tea5 in Antwerpen hebben ze een prachtige Red Velvet die vergezeld komt met bubble tea of gewoon een goeie kop koffie.

3. Meringue

Niet te verwarren met de dans Merengue, maak je geen zorgen, we hebben het hier nog steeds over heerlijke zoetigheden! Meringue is een toetje dat van origine komt uit de Frans-Zwitserse keuken, maar dat inmiddels de harten van mensen over de hele wereld gestolen heeft. Dit luchtige toetje wordt gemaakt van eiwit en suiker - eigenlijk niet veel meer dan dat. Hoe verser ze gemaakt worden, des te lekkerder ze zijn. In Antwerpen kan je verschillende plekken vinden waar ze ze aanbieden, maar café Moss heeft veruit de beste.

Kijk hier als je helemaal niet in Antwerpen bent, maar op zoek naar heerlijke gerechten in Brussel.

4. Mojito Cheesecake

Iedereen kent de traditionele cheesecake en zelfs de Oreo cheesecake heeft faam verkregen over de hele wereld. Maar kende je de Mojito Cheesecake ook al? Een heerlijke romige blend van roomkaas, munt en limoen, wat een heerlijke frisse smaakcombinatie geeft. Bij de Carotterie in Antwerpen hebben ze zelfs een veganistische cheesecake, zodat iedereen er met een bewust hart van kan genieten.

5. Bosbessentaart

A post shared by Lien De Grom (@liendegrom) on

Een heerlijke romige cheesecake gecombineerd met verse bosbessen is de perfecte combinatie met een warme cappuccino. Crumbles and Beans is een café in Antwerpen die de beste bosbessentaart maakt. Daarnaast hebben ze dagelijks een nieuw aanbod van vers gemaakte taartjes, dus hier kan je elke dag wel wat halen voor een heerlijk tussendoortje.

Geen zin om de deur uit te gaan maar wel toe aan wat suikers en koffie? Laat deze desserts lekker voor de deur bezorgen door Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application