1. Maaltijd-inspiraties
  2. Smeuïge kaasgerechten waar je geen genoeg van krijgt
Smeuïge kaasgerechten waar je geen genoeg van krijgt. De Deliveroo top 5!

Smeuïge kaasgerechten waar je geen genoeg van krijgt

We houden allemaal van kaas! Wie kan er nou nee zeggen tegen een heerlijke kaas? Gesmolten op je croque monsieur, verwerkt in een heerlijke maaltijd of als blokjes bij een koud glas bier: wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Of het nou een Franse brie is of een Italiaanse ricotta, of misschien wel Griekse feta, met kaas kan je ongelooflijk veel kanten op en er is bijna geen gerecht dat er minder goed op wordt. Daarom zetten wij voor jou de beste, smeuïgste kaasgerechten waar je geen genoeg van krijgt op een rij.

1. Vermicelli Verdi

De Italiaanse keuken leent zich uitstekend voor gerechten met kaas, natuurlijk. Vermicelli Verdi is een heerlijke Italiaanse pasta. Zoals de naam doet vermoeden is het hoofdingrediënt van deze pasta groen, namelijk spinazie. Er is natuurlijk niets beters dan een romige saus te maken van een heerlijke kaas. In het geval van restaurant Pasta Rigoletto is de saus gemaakt van een heerlijke Pecorino kaas. Deze kaas is gemaakt van schapenmelk en is wereldberoemd geworden dankzij de heerlijke smaak. Je kan natuurlijk ook de mozzarella vervangen met ricotta kaas, zoals Cocina doet!

2. Parmigiana

Een andere heerlijke romige kaaspasta is parmigiana. Deze wordt bereid met de beste mozzarella in de wereld, gemixt met tomaat. De Parmigiana zelf duidt op de geroosterde aubergine die door de pasta verwerkt zit. De pasta is een heerlijke romige mix van geuren en smaken. Er kan eventueel kip of zeevruchten aan toegevoegd worden, naar smaak. De Parmigiana van I Famosi in Antwerpen is werkelijk waar beroemd. Daarnaast hebben zij ook nog andere pasta's bereid met mozzarella en uiteraard andere kazen. Of gewoon een traditionele mozzarella-tomaat salade.

3. Quattro Fromaggi

A post shared by Glen Makiri (@gemak1964) on

Als er één pizza is die niet op deze lijst mag ontbreken, is het natuurlijk de Quattro Formaggi. Een grote favoriet onder zowel pizza-liefhebbers als kaasliefhebbers. In andere woorden; gewoon praktisch gezien iedereen ter wereld. Bij Pizzissima in Leuven maken ze een geweldige Quattro Formaggi. Hier gebruiken ze mozzarella, gorgonzola, taleggio en Hollandse kaas. Op de traditioneel gebakken, knapperige bodem is er bijna niets lekkerders.

4. Insalata Rucola

A post shared by Annick Room (@roomforstyle) on

Of hou het gewoon bij dit simpele doch krachtige bijgerecht: Insalata Rucola. Dit is in principe niet meer dan rucola gemixt met een goede portie hoge kwaliteit parmezaanse kaas. Het is een ideaal bijgerecht, of je kan het gebruiken als topping voor de pizza. Camogli maakt er een van absoluut goede parmezaan, die zeker het proberen waard is.

5. Kaas

Gewoon op zoek naar een stuk pure kaas? Niets is lekkerder dan na een heerlijke Italiaanse maaltijd natafelen met vrienden of familie, genietend van een plankje kaas en een glaasje port. Gelukkig kan je nu ook de allerbeste kazen gewoon voor je deur laten bezorgen, bijvoorbeeld door Only Cheese in Antwerpen. Of bestel de heerlijkste biologische kaasbroodjes voor de lunch via de Biologische Bakkerij wanneer je even geen tijd hebt om zelf een goede, gezonde lunch in elkaar te zetten. 

Alles wordt overigens gewoon voor je deur gebracht door een van onze Deliveroo bezorgers!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application