1. Maaltijd-inspiraties
  2. Verrassende smaken proeven in een Indisch restaurant? Dat doe je met deze culinaire Indische gids!
Indisch Restaurant? Deze Indiase Smaken Brengen Je In Hogere Sferen

Verrassende smaken proeven in een Indisch restaurant? Dat doe je met deze culinaire Indische gids!

In India worden de meest heerlijke smaken gecreëerd met slechts enkele middelen. Toveren met kruiden en smaken is een kunst die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een bekende kruidenmengeling is masala waarin de warme smaken van kurkuma, kardemom, komijn, kruidnagel en zwarte peper worden verwerkt. Maar aan deze kruidenmix kan evengoed gember, laurier of anijs worden toegevoegd. Elke masala wordt op een andere manier bereid waardoor je steeds weer verrast wordt door een unieke combinatie van smaken. En dan hebben we het nog niet gehad over al die heerlijke Indiase curry's vol verse groenten. In India smaakt geen enkele curry hetzelfde omdat elke chef zijn eigen ingrediënten en kruiden gebruikt. Indiase gerechten weten je dus steeds te verbazen.

Wil jij ontdekken wat de Indiase keuken nog allemaal in petto heeft of ben je op zoek naar een goed Indisch restaurant? Wij voeren je met veel plezier mee op een ontdekkingstocht door de smaken van India. 

1. Pittige Kerrie Madras

A post shared by Isa D. (@isadrny) on

Madras is een pittige kerrie die afkomstig is uit het zuiden van India. Het is een fruitige kerrie met kruiden zoals kurkuma en fenegriekzaad, maar iedere Indiase chef maakt er zijn eigen versie van. De chefs van Taj Mahal, een Indisch restaurant in Leuven, maken de lekkerste kerrie Madras met een unieke mengeling van hete specerijen.

2. Rokerige Baigan Bharta 

A post shared by Thao My (@intimycy) on

Hou je van een rokerig aroma? Dan moet je Baigan Bharta proberen! Dit gerecht heeft een bijzonder rokerige smaak, wat je misschien niet meteen van de Indiase keuken zou verwachten. Baigan Bharta is een vegetarische schotel met gebakken aubergines, kruiden, ui, erwten, tomaten, look, gemberpasta en koriander. Deze legendarische explosie van smaken kun je bestellen bij New Holy Cow, een restaurant waar verfijnde Indiase gerechten worden klaargemaakt.

3. Milde Chicken Korma

De pittige smaken van India kunnen soms een uitdaging zijn voor je smaakpapillen. Als je meer houdt van een milde, zachte smaak kun je kiezen voor korma. Korma is een gerecht dat afkomstig is uit het noorden van India. De kruiden die in korma worden gebruikt zijn niet pittig, maar wel heel rijk. Bij Namaste Tandoori kun je een overheerlijke Chicken Korma bestellen met ajuinsaus, kokospoeder, amandelen, roomsaus en zachte Indische kruiden.

4. Zoete Chicken Mango 

A post shared by Peter Deleu (@peterdeleu) on

Mango is een vrucht die vaak gebruikt wordt de Indiase keuken. Deze sappige, zoete lekkernij wordt meestal verwerkt in een chutney of crème en zorgt voor een zachte en toch kruidige smaak. Mango smaakt heerlijk in combinatie met kip. En dat weten ook de chefs van Himalaya. De Chicken Mango die hier op het menu staat is echt om duimen en vingers bij af te likken. De kip wordt gekookt in een curry saus met verse mango crème. 

De Indiase keuken is enorm rijk aan verschillende smaken, texturen en combinaties. In een Indisch restaurant kun je niet enkel proeven van groene en rode kerries. Er staan nog tal van andere verrassend lekkere gerechten op het menu. Neem dus snel je mobiele toestel bij de hand en bestel meteen een smaakvol Indiaas gerecht op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application