1. Maaltijd-inspiraties
  2. Eén hap van deze curry's met zeevruchten en je wilt nooit meer iets anders - scampi curry, krab, zeebaars en meer!
Scampi Curry, Zeebaars En Kabeljauw - De Lekkerste Curry's Met Vis

Eén hap van deze curry's met zeevruchten en je wilt nooit meer iets anders - scampi curry, krab, zeebaars en meer!

Een geurende curry, wie is er niet dol op? Dit oosterse gerecht kent vele varianten zoals Thaise rode curry met kip of kip tikka masala. Curry is niet alleen in Azië heel populair, het wordt over de hele wereld gegeten. Het is gezond, snel klaar en heel erg lekker. Elke hap is een smaakexplosie van kruidig, pittig, zoet, romig en zuur. Curry wordt vaak gecombineerd met kip en groenten, maar wat dacht je van een curry met zeevruchten zoals een scampi curry? Onze vier favorieten hebben we hier voor je verzameld. 

1. Scampi Look Masala - Himalaya

A post shared by Peter Deleu (@peterdeleu) on

De Scampi Look Masala van Himalaya is geïnspireerd op de bekende kip tikka masala. Deze curry met verse scampi's wordt echter gemaakt met verse look. En net zoals bij een traditionele tikka masala wordt dit gerecht op smaak gebracht met garam masala, een Indiaas kruidenmengsel. Wil je dus wel eens wat anders dan kip met curry, dan is deze Scampi Look Masala een heel goed alternatief. De look en de verse scampi's combineren perfect met elkaar.

2. Fish Curry - Lucy Chang

Hoe meer verse vis in een curry, hoe lekkerder en daar zijn ook de chefs van Lucy Chang het mee eens. Zij maken een Fish Curry met verschillende soorten vis en zeevruchten, zoals zeebaars, calamares en garnalen. Dat is pure verwennerij voor de echte visliefhebber. Dit is een rode curry die vrij pittig is van smaak. Niet voor doetjes dus, maar wel ongelooflijk smaakvol. 

3. Phoe Pad Phong Ka-Ri - Ploy Pochana

Wil je een heel uitgebreide keuze hebben uit curry's met vis en zeevruchten? Dan zul je heel blij worden als je de menukaart van Ploy Pochana voor je neus krijgt. Hier staan niet één of twee viscurry's op het menu, maar bijna twintig verschillende soorten en ze zijn allemaal even lekker! Dat maakt de keuze natuurlijk niet gemakkelijker. Weet je niet waar te beginnen, kies dan voor de Phoe Pad Phong Ka-Ri. Dit is een traditionele Thaise gele curry met vers krabvlees, ui en selder. Een curry die lekkerder is dan dit, zal je niet snel vinden! 

4. Fish Bhouna - Shezan

Hou je meer van de smaken van India, dan zit je bij Shezan helemaal goed. In dit restaurant worden elke dag de lekkerste Indiase en Pakistaanse gerechten bereid. En natuurlijk kun je hier ook smullen van heerlijke curry's met vis. Kan je niet weerstaan aan een stuk verse kabeljauw? Dan moet je de Fish Bhouna zeker proeven! Dit is een curry met kabeljauw, tomaten, ui, gember en allerlei aromatische kruiden. In dit gerecht zitten zoveel lekkere smaken, dat je er niet genoeg van kan krijgen. 

Grijp je steeds weer naar een gewone curry met kip? Breng daar dan verandering in en kies eens voor een curry met vis of zeevruchten. Van scampi's tot kabeljauw en van krab tot zeebaars en garnalen. Van welke vis je ook houdt, je vindt altijd wel een heerlijke curry die aan jouw smaak voldoet. En bestellen, dat doe je natuurlijk op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application