1. Maaltijd-inspiraties
  2. Gent is for lovers. Dit zijn de 3 meest romantische voorgerechtjes van de Arteveldestad.
Verliefd In Gent? Hier Eet Je De Meest Romantische Voorgerechten

Gent is for lovers. Dit zijn de 3 meest romantische voorgerechtjes van de Arteveldestad.

Telkens je hem/haar ziet… gaat het bloed wat sneller stromen door je aderen, schiet je hartslag met een ruk de hoogte in en worden je knieën zo week als een mossel. Jawel, je bent tot over je oren verliefd (of je hebt hartritmestoornissen, in welk geval we je ten stelligste aanraden een dokter te zien).

De romantiek valt te proeven in de Gentse lucht. Maar je wilt die natuurlijk ook proeven op je bord. Dat treft, want Gent is een hemelrijk voor tortelduifjes. Voor verliefde koppeltjes ligt de hartstocht er te rapen op elke kassei, biedt elke verlaten steeg de uitgelezen mogelijkheid tot een passionele kus… en zijn er genoeg romantische restaurants, waar je de avond kan inleiden met een 'voorgerechtje'. Waar je de hoofdschotel consumeert, dan maak jij zelf uit.

1. Da Vinci

Geen idee of Leonardo Da Vinci een romantische ziel was. Maar hij kwam uit Italië, het land van dichterlijke passie, dus zullen zijn liefdesverklaringen alvast niet steriel geweest zijn. Wat er ook van zij, Eethuis Da Vinci bedient verliefde zielen op hun wenken. Zin in een avondje Netflix & chill? Ja, natuurlijk kan je dan een verdufte zak chips opentrekken, maar mag het iets meer zijn? Het Italiaans plankje van Da Vinci stuwt de stemming op de zetel geheid de goede richting uit. Charcuterie, kaasjes, olijven en mozzarella: mamma mia, voel je het al warmer worden? De rode of witte huiswijn doet de rest.

De Italiaanse keuken gaat nooit vervelen. Heb je alle items op het menu van Da Vinci geprobeerd, maar krijg je nog geen genoeg van het eten uit de Laars? Op onze Gentse Italië-pagina vind je genoeg inspiratie om te blijven genieten van pasta, pizza en aanverwanten. En alhier helpen we je op weg naar de beste pizza napoletana van Gent.

2. Balls & Glory

A post shared by Jan Volkaert (@janvolkaert) on

Vlees- en veggieballen, maar niet zoals je ze kent. Wel handgemaakt, gebakken in de oven en heerlijk vochtig van binnen - zo omschrijft het restaurant de eigen ballen althans. Ze gaan vergezeld van een portie stoemp met saus of een salade. Maar jij bent waarschijnlijk vooral geïnteresseerd in Ball the Way, een menu om te delen, met drie ballen en elk een portie stoemp of salade. Glorieus, inderdaad! Balls & Glory is een concept van tv-kok Wim Ballieu. Bestel de varkensvleesbal van de dag en je kan een bezoek van Ballieu winnen. Die komt dan bij je thuis koken. Al hebben koppeltjes in een romantische stemming wellicht liever geen pottenkijkers. Een internetverbinding volstaat om te bestellen bij Balls & Glory.

3. Akdeniz

Wat is er romantischer dan delen? Een Turkse mezze is daarvoor ideaal. Bij Akdeniz, het eerste Turkse restaurant in Gent en nog altijd een van de beste, ben je daarvoor aan het juiste adres. Een mezze is een schotel met allerlei hapjes uit de Turkse keuken. Zo héérlijk dat je er spontaan van gaat watertanden. Kies voor de mezze special of mezze akdeniz, telkens aangeboden voor twee personen. Ook andere gerechten, zoals Saç Kavurma (stukjes lamsvlees met tomaten en champignons), biedt Akdeniz aan in de duovariant. Grommelt je maag niet zó hard, dan is börek misschien wat voor jou: lekkere deegrolletjes met geitenkaas.

Geniet dankzij Deliveroo ook thuis van de heerlijkheden van Akdeniz.

Je hebt kaarsjes en enkele romantische films klaargelegd, de gordijnen dichtgetrokken en je telefoon uitgezet. Kortom: niets staat een stomende avond nog in de weg. Bestel stel een romantisch voorgerecht op Deliveroo om je appetijt verder op te wekken.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application