1. Maaltijd-inspiraties
  2. Ramen Gent? Ontdek het geheim van de perfecte Japanse ramen
De Lekkerste Japanse Ramen Gent En Hoe Ze Gemaakt Worden

Ramen Gent? Ontdek het geheim van de perfecte Japanse ramen

Ramen, de Japanners worden er mee groot gebracht. Het is een voedzame en vullende noedelsoep met bouillon en allerlei garnering. Ramen werd heel populair in Japan vanaf 1955, toen de economie weer opbloeide. De arbeiders moesten hard werken aan de ontwikkeling van de steden en dat kon natuurlijk enkel op een goed gevulde maag. Dit gold ook voor jongeren en studenten. Ramen werd gezien als een gezond gerecht waar je groot en sterk van werd en tot op vandaag is dit nog steeds zo. Niet alleen in Japan is deze rijke soep enorm populair, ook bij ons schieten er als maar meer ramententjes uit de grond. Denk maar aan ramen Gent, maar ook in Brussel en Antwerpen heb je uitstekende Japanse adresjes, waar deze heerlijke noedelsoep wordt geserveerd. Maar hoe maak je nu de perfecte ramen?

1. Bouillon

A post shared by Sarah Begine (@saarcookie) on

In Japan wordt ramen gemaakt met een basis van sojasaus, zout of miso. Als je eenmaal je basis hebt, kun je de bouillon toevoegen. De beste soepbouillon wordt zelfgemaakt. Dit neemt natuurlijk wat extra tijd in beslag, maar het resultaat is dat de ramen nog lekkerder en dieper wordt van smaak. Bij Samouraï Ramen kun je authentieke Japanse ramen bestellen op basis van sojasaus, miso en ook eentje op basis van varkensbeenderen. En als je grote honger hebt, kun je meteen een Menu Ramen bestellen met ramen, een garnituur naar keuze en gyoza.

2. Noedels

A post shared by Tacha (@tacha_83) on

De noodles die gebruikt worden in ramen worden gemaakt van tarwebloem, zout, water en alkalinewater. In tegenstelling tot andere noedels zijn ramen noedels elastischer en sterker, vandaar dat deze soep zo vullend is. De noedels worden toegevoegd aan de kokende bouillon waardoor alle smaken van de bouillon goed kunnen intrekken. De Chicken Ramen van Wagamama wordt op de traditionele Japanse manier klaargemaakt met noedels in een kippenbouillon, gegrilde kippenborst, seizoensgroenten en menma en lente-uitjes.

3. Proteïne

A post shared by c.e.cathcart (@lilee_cc) on

Na toevoeging van de noedels worden er vervolgens allerlei ingrediënten bij de ramen gevoegd. Dit kan zacht gegaard buikspek zijn, maar ook paddenstoelen, zeewier, lente ui en een zachtgekookt eitje. Bij Marco Polo Noodlebar kun je zelfs Korean Kimchi Ramen bestellen. Kimchi is een gefermenteerde Koreaanse kool die erg gezond is. 

4. Bijzondere variaties

A post shared by Olivier Frey (@olivier.frey) on

Het leuke aan Japanse ramen is dat je er eindeloos mee kan variëren. Niet alleen voor de bouillons wordt er gewerkt met verschillende smaken, maar ook wat de toppings betreft kun je alle kanten uit. Bij Tenshi kun je bijvoorbeeld ramen met gelakte eend en groenten bestellen en zelfs ramen met tempura garnalen. In Japan zijn er ook heel veel varianten op de ramen noedels, dit hangt meestal af van de regio waar de ramen gemaakt wordt. 

Het maken van traditionele Japanse ramen is een intensief werkje. In Japan wordt de bouillon urenlang gekookt. Laat je de bereiding van Japanse ramen liever over aan een ervaren chef? Geef dan eenvoudig je bestelling door via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application