1. Maaltijd-inspiraties
  2. Proef het lekkerste Mexicaanse dessert en andere toetjes van over heel de wereld
Een Mexicaans Dessert, Spaanse Churros En Griekse Yoghurt

Proef het lekkerste Mexicaanse dessert en andere toetjes van over heel de wereld

Een heerlijk dessert maakt je maaltijd helemaal compleet. Belgen zijn meesters in het bakken van mattentaarten, vlaaien en wafels. We eten graag desserts na de hoofdmaaltijd, op zondag bij de koffie, maar ook gewoon tussendoor voor de gezelligheid. Wij kunnen niet genoeg krijgen van een traditionele chocoladetaart, maar elk land heeft zo zijn eigen specialiteiten als het op desserts aankomt. Over de hele wereld worden andere toetjes geserveerd, keuze genoeg dus. Van Spaanse churros tot Marokkaanse pannenkoeken en een Mexicaans dessert met karamel. Aan welk dessert kan jij niet weerstaan?

1. Mexicaanse Alfajor

A post shared by Viola Bì (@mviolab) on

Alfajor is een Mexicaans dessert. Eigenlijk is dit lekkere koekje populair in heel Zuid-Amerika. De biscuit wordt aan elkaar geplakt met een grote dot dulce de leche en een laagje karamel. Dit zanderige koekje wordt vaak ook nog in poedersuiker gedoopt en gerold in kokos. La Nueva Buenos Aires is een Argentijns restaurant waar je de lekkerste Zuid-Amerikaanse gerechten kan proeven en eindigen doe je met alfajores. Let wel op. Als je één koekje hebt geproefd, wil je er gegarandeerd nog veel meer!

2. Marokkaanse gebakjes

Marokkanen houden van zoete desserts. Als nagerecht worden er zoete gebakjes, fruit, chocoladetaartjes of pannenkoeken op tafel gezet. Wil je proeven van zo'n traditioneel Marokkaans dessert? Dan moet je bij Safi Safi zijn. Hier kun je smullen van zachte, Marokkaanse pannenkoeken, roomboterappeltaart, walnootappeltaart, bladerdeegrolletjes gevuld met dadels, schijfjes appelsien met oranjebloesems, kaneel en poedersuiker, tabouleh met vanille, munt en honing en nog meer heerlijke toetjes. Ben je dus een echt zoetebekje, dan zijn Marokkaanse nagerechten helemaal jouw ding!

3. Spaanse churros

Spaanse churros zijn gefrituurde deegstengels die besprenkeld worden met kristalsuiker. Niet alleen in Spanje is deze lekkernij populair, maar ook in Frankrijk, Portugal en Zuid-Amerika. In Spanje worden churros 's ochtends als ontbijt gegeten. Spanjaarden houden ervan om hun dag te beginnen met churros gedoopt in warme chocolademelk en een kopje koffie. Churros kun je in Spanje kopen in een churreria, oftewel een kraampje waar verse churros worden bereid. Geraak je niet tot in Spanje voor deze heerlijke zoete hap? Dan kun je bestellen bij Quick Bascule waar je tien stuks churros als dessert kan verkrijgen.

4. Griekse yoghurt

Griekse yoghurt kun je bij ons in vrijwel alle supermarkten verkrijgen. Het is een romige yoghurt met een dikke textuur en een laag vetgehalte. Griekse yoghurt kan verwerkt worden in allerlei gerechten en het heeft een veel gezonder imago dan gewone yoghurt. Het is eigenlijk niets meer dan gewone yoghurt waar het vocht wordt uitgefilterd zodat hij dikker en romiger wordt. In Griekenland eten ze deze yoghurt vaak als dessert met wat honing en noten. En op die manier kun je hem ook bestellen bij Griekse Taverne, een Grieks restaurant waar je de lekkerste Griekse specialiteiten kan bestellen.

Wil jij graag smullen van de lekkerste nagerechten van over heel de wereld? Dan kun je terecht op Deliveroo. Spaanse churros, Griekse yoghurt en Marokkaanse gebakjes in overvloed. En natuurlijk vind je er ook typische Belgische desserts zoals mattentaart en chocolademousse.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application