1. Maaltijd-inspiraties
  2. Waar vind je de beste pizza napoletana in Gent?
Waar vind je de beste pizza napoletana in Gent?

Waar vind je de beste pizza napoletana in Gent?

Zin in een gezellig avondje uit en een lekker hapje? Waarom dan eens niet naar Gent trekken? Want naast een studentenstad is het ook een toeristische stad met een prachtig historisch centrum. Als Brugge het Venetië van België is, dan is Gent vast en zeker het Napels van Vlaanderen. En wie Napels zegt, zegt pizza Napoletana. Een heerlijke pizza met tomaat, mozzarella, ansjovis en kappertjes. Wist je trouwens dat deze pizza in Napels een pizza Romana wordt genoemd? In ons overzicht vind je deze pizza onder verschillende namen, soms nog met een extraartje. Omdat pizza een favoriete comfort food is bij menig werkend en studerend Nederland, gingen wij op zoek naar de beste pizza napoletana van Gent.

1. Iovine's - The Holy Foodmarket

Afgelopen jaar opende The Holy Foodmarket zijn deuren in de 16e eeuwse Baudelokapel van de Gentse Ottogracht. Het is een overdekte markt met unieke eetkraampjes. Het vult het rijtje met foodmarkets van wereldsteden zoals Barcelona, Kopenhagen en Rotterdam moeiteloos aan. Zeventien food entrepreneurs staan hier elke dag voor je klaar om je smaakpapillen te prikkelen. Voor de lekkerste pizza's op The Holy Foodmarket moet je bij Iovine's zijn. Ze staan voor verse ingrediënten en zelfgemaakt deeg en maken zo de heerlijkste pizza. Vermits hun slogan "Arte della pizza di Napoli" is, ben je hier zeker op de juiste plaats om een pizza Napoletana te bestellen.

2. Restaurant San Marco - Heilige Geeststraat

Van een van de hipste Genste foodtrend van het moment naar de klassieke Italiaan. Bij restaurant San Marco kan je terecht voor authentieke pizza's en verse pasta. Allemaal met klassieke ingrediënten, die blijven scoren. En afsluiten doe je natuurlijk met een lekkere tiramisu.

3. Otomat - Kleine Vismarkt

A post shared by Otomat 🍕 (@otomatnotomat) on

Pizza zoals je hem vindt in Londen of New York City, maar dan met een Belgische twist, is nu ook te vinden in België. Otomat combineert klassieke Italiaanse pizza met typisch Belgische ingrediënten. Verder hebben ze twee formules: de Otomat pizza's en de Notomat pizza's. Bij de eerste ligt er zalige tomatensaus op de deegboden, bij de tweede niet. En voor degene niet zo'n fan zijn van vlees en vis zijn er ook vegetarische opties. Het geheel kan weggespoeld worden met een homemade limonade.

Vers deeg, smeuïge kaas en pittige saus. Pizza is hét comfort food bij uitstek en puur genieten. Geen zin om buiten te komen voor deze zalige lekkernij? Neem dan een kijkje op Deliveroo en ontvang een overheerlijk stukje Italië aan uw deur.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application