1. Maaltijd-inspiraties
  2. Vier gezonde manieren om pizza te eten
Genieten Van Een Heerlijke Pizza En Het Toch Gezond Houden

Vier gezonde manieren om pizza te eten

Pizza, bij het woord alleen al loopt het water je in de mond. Jammer genoeg is een pizza vaak vet en dus niet erg gezond. Toch is je verlangen soms groter dan je verstand. Gelukkig hoef je vanaf nu geen pizza-dilemma's meer te hebben. Wij gingen namelijk op zoek naar gezonde manieren om pizza te eten. Pizza's met extra veel groenten, pizza's om te delen en vegan of glutenvrije pizza's. Hieronder volgt onze top vier.

1. Pizza Verde met veel groenten

Pizza valt geheel onder de noemer comfort food. Deze heerlijke snack wordt vaak beladen met een hoop kaas en ongezonde ingrediënten, want dat maakt het net zo lekker. Toch kun je ook smullen van een pizza met extra veel groenten. Laat die kaas dus even achterwege en beleg je pizzabodem met tal van verse groenten en je zal merken dat je nog steeds die heerlijke pizzasmaak hebt. Bovendien is je pizza al een heel stuk voedzamer met al die gezonde ingrediënten. De Pizza Verde van Eat Love Pizza wordt belegd met broccoletti, groene asperges, prei, burrata en kruiden.

2. Pizza delen en een salade als voorgerecht

Pizza is een ideaal gerecht om te delen. In plaats van een gigantische pizza in één keer op te eten kun je het ook houden bij enkele stukken. En om te vermijden dat je toch te veel stukken pizza naar binnen wilt werken, kun je je maaltijd ook beginnen met een salade. Zo is je honger meteen op een gezonde manier gestild en heb je niet meer de neiging om je helemaal vol te gaan proppen met veel te veel pizza. Bij Del Popolo Pizza heb je heel veel klassieke en speciale pizza's die je kunt delen én ook tal van lekkere salades. 

3. Las Vega Pizza

A post shared by Lynn Baes (@aceofbae) on

Vegan pizza's zitten helemaal in de lift. Bijna elke pizzeria heeft ook een lekkere vegan variant op de kaart staan. Vegan pizza's worden gemaakt zonder dierlijke producten. Dus geen kaas, eieren of vlees. En dat maakt het ook een stuk gezonder dan een traditionele pizza. Wij gingen op zoek naar de beste vegan pizza en kwamen uit bij de Las Vega pizza van Otomat. Deze pizza wordt rijkelijk belegd met de lekkerste ingrediënten: legumaise curry, jonge bladspinazie, knoflook, champignons, Zuma-pasta, kokosflakes en een espuma van sojayoghurt. 

4. Kleine pizza

Pizza's komen meestal in grote formaten. Je voelt je dan vaak verplicht om er meteen heel veel van te eten en op die manier krijg je al snel een hoop calorieën binnen. Gelukkig zijn er ook pizzeria's waar je kleine pizza's kan bestellen. Bij LKKRS Antwerpen kun je kiezen voor een normale of een kleine pizza. En met een kleine pizza heb je ook zeker genoeg. Nog een voordeel is dat je hier ook lekkere vegetarische pizza's met extra veel groenten kan bestellen.

Wil je het graag gezond houden, maar heb je toch een onweerstaanbaar verlangen naar pizza? Dan zit je met deze vier opties helemaal goed. Op Deliveroo kun je pizza's bestellen in alle vormen en smaken!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application