1. Maaltijd-inspiraties
  2. Pimp je gerechten met lekkere en veelzijdige bonen
4 originele gerechten met bonen die je moet proberen

Pimp je gerechten met lekkere en veelzijdige bonen

Bonen hebben niet echt een sexy imago, maar dat is eigenlijk onterecht. Deze peulvruchten zijn niet alleen gezond, maar ook enorm veelzijdig. Je kan ze toevoegen als basis aan elke maaltijd; in een salade, soep, chili of stoofpotje. Je kunt ze verwerken tot een romige spread, voedzame burger en zelfs in nagerechten kun je bonen als basis gebruiken. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Bonen zijn een lekkere en goede optie voor mensen die graag meer groenten willen toevoegen aan hun eetpatroon. En ook mensen die vooral plantaardig eten, kunnen steeds terugvallen op allerlei lekkere recepten met bonen. Laat je inspireren door onze 4 favoriete gerechten met bonen.

1. Tagine Berber

A post shared by O'Tagine (@o_tagineantwerpen) on

In bijna alle mogelijk keukens van de wereld worden bonen gebruikt. Bonen heb je dan ook in alle soorten, kleuren, vormen en smaken. En ze kunnen een gerecht echt naar een hoger niveau tillen. Ook in de Marokkaanse keuken wordt er volop gewerkt met bonen. Ze smaken bijvoorbeeld bijzonder goed in een tajine. Dit is een stoofpotje dat bestaat uit groenten of vlees. Een heerlijke authentieke tajine met bonen is de Tagine Berber van O'Tagine. Deze tajine wordt klaargemaakt met lam of kip en verse tuinboontjes.

2. Himali (Nepal)

A post shared by Anouk Hubin (@anouk_hubin) on

Ook in de Aziatische keuken komen bonen volop aan bod. Ze worden toegevoegd aan curry's, soepen en tal van andere gerechten. Bonen die in Aziatische landen vaak gebruikt worden zijn rode bonen, azukibonen, sojabonen, mungbonen en kikkererwten. Ze voegen smaak en textuur toe aan elk gerecht en ze zorgen ook voor extra gezonde voedingsstoffen. Wij zouden elke dag wel kunnen smullen van de Himali van Kioku. Dit is een schotel uit Nepal met kip of rund, boontjes, bamboe, aardappelen, tomatensaus, koriander en rijst.

3. Bonensoep

Ook in heel wat voorgerechten worden vaak boontjes verwerkt, in bonensoep bijvoorbeeld. Bonensoep is vooral populair in de herfst en winter, omdat de boontjes de soep erg vullend maken. Er zijn heel wat verschillende soorten bonen die lekker smaken in soep. Witte bonen worden heel vaak gebruikt, maar ook bruine en zwarte bonen zijn bijzonder lekker in een soep. Wij zijn helemaal fan van de Bonensoep van Beni Falafel. Die zit boordevol groenten, boontjes en heerlijke kruiden!

4. Salade de Chèvre

Bonen kunnen ook perfect koud in een salade worden verwerkt. De lekkerste boontjes voor in een salade zijn groene sperziebonen. Deze worden ook gebruikt in de Salade de Chèvre van Le Palindrome. Dit is een lekkere, crunchy salade die naast boontjes bestaat uit wortelen, tomaten, kool, komkommer, een half eitje, Franse kaas, ham, spek en croutons. De kaas en de ham maken deze salade lekker hartig en de croutons zorgen voor extra crunch!

Zo zie je maar dat bonen helemaal niet saai hoeven te zijn. Je kan er ontelbaar veel lekkere gerechten mee op tafel toveren én ze zijn ook nog eens super gezond. Redenen genoeg dus om af en toe een gerecht met bonen te bestellen. En op Deliveroo heb je keuze genoeg. Kijk snel voor een maaltijd met bonen in jouw buurt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application