1. Maaltijd-inspiraties
  2. Wil Jij Mijn Valentijntje Zijn?
De Perfecte Valentijn Wacht Op Jou Met Deze Belgische Gerechten

Wil Jij Mijn Valentijntje Zijn?

Whooo... Valentijn komt eraan! 14 februari: een datum dat in je geheugen staat gegrift, zeker als je een romantische lover bent. Heb je al plannen gemaakt? Ben je nog steeds inspiratie aan het opdoen? In dit artikel vind je enkele ideeën: wat te eten met Valentijn? We hebben besloten om er een op en top Belgische Valentijnsdag van te maken met typische Belgische kost. Het zijn allemaal gerechten die je handig kan bestellen op Deliveroo en romantisch aan huis kan laten leveren. Voor een ontbijtje in Gent, Antwerpen of Brussel hoef je dus alvast niet uit je bed te komen. Klinkt goed toch?! 

1. Ontbijt op bed met Belgische wafels

België is bekend om zijn verrukkelijke wafels. Het is iets waar we trots op mogen zijn! Je kan de dag dus niet beter starten, zeker als ze nog warm zijn. Enkele goede adresjes om ze te bestellen:

Jack's House in Gent: zij maken dagelijks verse Belgische wafels en ijs. Je hebt er de keuze uit Luikse wafels afgewerkt met aardbeien en chocolade, Brusselse wafel met suiker, warme wafel met warme kers of appel en kaneel of een wafel natuur. Wil je het helemaal Gents maken? Bestel er nog een zakje neuzekes bij ;)

Abrussel in Brussel: een typisch Brusselse bistro waar je een Brusselse wafel met suiker of chocolade kan bestellen. Let wel, dit is vooral een goed adresje als je heerlijk uitgeslapen bent, bestellen kan vanaf 12 uur. 

2. Mosselen voor een pikant effect

Men zegt dat mosselen een afrodisiac effect hebben. Een afrodisiac effect betekent dat het seksueel verlangen positief gestimuleerd wordt. De naam afrodisiac is afgeleid van Aphrodite, de Griekse godin van de liefde. Wel, dan is het een goed idee om zo Valentijnsdag verder te zetten. Het is toch koud buiten, bestel even snel verse mosselen bij je thuis. We maken het je alvast gemakkelijk, hieronder enkele adresjes:

A post shared by Fish&Eat (@fisheatantwerp) on

Fish & Eat in Antwerpen: een echte visbistro die kwaliteitsvolle en op lekkere wijze klaargemaakte visgerechten serveert. Ee perfect adresje om je portie mosselen te bestellen dus. Bestel mosselen - tonnato fumés of een hele visplateau Royal met: kreukels, wulken, gerookte mosselen, coquilles, oesters, garnalen, kreeft. Nu nog een fles champagne!

Au Vieux Bruxelles in Brussel: een typisch Belgisch restaurant. Ze worden de koning van de mosselen genoemd, dus hier ben je echt wel aan het juiste adres. Je vindt er mosselen klaargemaakt op 8 verschillende wijze, keuze genoeg dus!

3. Hmm... chocolade

Niets beter om een romantische date af te sluiten met een dessert met lekkere Belgische chocolade. Bestel ze hier. Eclairs en gourmandises in Brussel heeft een rijke keuze aan verschillende desserts met lekkere chocolade. Macarons, eclairs en cakes waar je geen nee tegen kan zeggen. Klaargemaakt door de beste chefs, lokale ingrediënten en ze ogen ook prachtig. Om je vingers van af te likken!

Voila, jij hebt nu wel voldoende inspiratie voor Valentijn? Toch nog niet genoeg en zin om meer te ontdekken? Neem een kijkje op Deliveroo. Het wordt de perfecte Valentijnsdate!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application