1. Maaltijd-inspiraties
  2. De perfecte panini voor ieder moment
De perfecte panini voor ieder moment vind je in dit artikel 

De perfecte panini voor ieder moment

We kennen allemaal de traditionele Italiaanse panini. Een heerlijk geroosterd broodje gevuld met, over het algemeen, mozzarella, tomaat en basilicum. Met de panini kan je echter nog enorm veel andere kanten op. En dit broodje kan ook passend gemaakt worden voor ieder moment en ieder dieet. Wees creatief met je lunch of ontbijt en ga voor een van deze creatieve, perfecte panini's, geschikt voor allerlei momenten in je leven.

1. De kater-fixer

Een heerlijke, vettige, vlezige hap die iedere feestganger zijn hoofdpijn laat vergeten en wat ideaal is om naar binnen te werken na een nacht feesten, zodat je de volgende dag in ieder geval nog een beetje kan functioneren. Dat is wat de huispanini van Café Adhoc beschrijft: een heerlijke combinatie van kip, spek en kaas, en het draagt de naam Pavarotti. Het bevat precies alles wat je nodig hebt na een nacht drinken en zal je weer helpen je vocht weer wat vast te houden. Hierna voel je je ongetwijfeld beter.

2. De traditionele

A post shared by De Broodnatie (@de_broodnatie) on

Voor diegenen die het het liefste traditioneel en authentiek houden, ga je natuurlijk voor een zo oorspronkelijk mogelijke panini. Die van De Broodnatie in Antwerpen is er in dat geval zeker een om aan te raden. Deze is gevuld met gandaham, mozzarella, pesto en tomaat. Dichter bij een traditioneler Italiaanse panini kan je bijna niet komen!

3. De hongerstiller

Voor de enorm hongerigen en de vleesliefhebbers onder ons, hebben onze vrienden van Poivrion Vert een heerlijke panini ontwikkeld die iedere honger ongetwijfeld tegengaat. Deze is namelijk tot de nok toe gevuld met - jawel - shoarma! Een panini die je ongetwijfeld nergens anders tegenkomt. Als je nadat je deze berg naar binnen hebt gewerkt nog honger hebt, wordt het tijd om jezelf na te laten kijken op wormen! En dit is er zeker ook geen waar je na een half uur weer honger van krijgt.

4. De dieet-vriendelijke

Panini's hoeven niet gigantisch te zijn en volvette kazen te zitten. Er zijn ook panini's die enorm dieet-vriendelijk zijn en waarover je je niet schuldig hoeft te voelen als je deze iedere dag naar binnen werkt. Wat dacht je van de huispanini van Pasta Presto in Brugge? Deze is belegd met parmaham, rucola, pomodori en parmezaanse kaas. Alles licht, vetloos en dus super gezond!

Nog meer super gezonde en dieetvriendelijke restaurants in Brussel vind je allemaal hier!

5. De studiehelper

Wist je dat zalm een enorm positief effect heeft op je hersenen en je concentratievermogen? Vis, en voornamelijk zalm, zit vol met omega-3 vetten, iets waar je hersenen veel van nodig hebben. Af en toe een goed stuk vis eten is dan ook zeker aan te raden. En wat is een betere studie lunch dan een panini met kruidenkaas en gerookte zalm? Nog wat zongedroogde tomaten en spinazie erbij, zoals bij Pitten & Bonen in Antwerpen dat doet, en je bent helemaal klaar!

6. De vegetariër

Ook voor diegenen die liever geen vlees eten zijn er met deze broodjes meer dan genoeg mogelijkheden. Sucré Salé maakt een enorm goede en gevulde panini waar vegetariërs geen genoeg van zullen krijgen. Deze zijn gevuld met de romigste mozzarella, gegrilde groenten en verse tomaten. 

Al deze panini's worden thuis of op je werk gebracht door Deliveroo. Neem dus snel even een kijkje!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application