1. Maaltijd-inspiraties
  2. Deze Fantastische Pastagerechten Met Scampi’s Doen Je Scampi’s Op Z’n Aziatisch Helemaal Vergeten
Scampi En Pasta - Een Duo Om Van Te Dromen

Deze Fantastische Pastagerechten Met Scampi’s Doen Je Scampi’s Op Z’n Aziatisch Helemaal Vergeten

Welke feestdag vieren de Amerikanen op 29 april? Nee, niet Independence Day of Martin Luther King's Day, wel de nationale scampidag. Om maar aan te geven welke status het zeediertje geniet.

Want: bijna iedereen lust op tijd en stond graag een garnaaltje. De laatste jaren is de scampi een gewaardeerd ingrediënt van heel wat Aziatische gerechten, vooral Thaise soepjes en wokschotels. Maar het beestje is veelzijdiger dan dat. De scampi speelt ook een hoofdrol in de Italiaanse keuken.

Heb je even een overdosis van al dat Aziatisch eten? Maar ben je tegelijkertijd scampi's verre van beu? Dan zijn de volgende pastagerechten met garnalen de ideale oplossing. Of je nu kiest voor romig, smeuïg, dan wel pikant, elke stemming heeft een bijhorend pastagerecht. Ken je deze vier al?

1. Linguine Scampi

Linguine is de dikke zus van spaghetti uit Ligurië, de kuststreek aan de noordwestkust van de Laars. Deze pasta, euh, past wonderwel bij scampi's. Dat hebben ze gesnapt bij I Primi Piatti – het gerecht is een van de toppers van dit Italiaans restaurant in Brussel. Dat ze bij I Primi Piatti de scampi naar waarde schatten, bewijst de rest van het menu: daarop calamari's en scampi's met olie, scampi's met wilde boschampignons, scampi's met kerstomaten en nog een handvol andere scampigerechten.

2. Scampi e Asparagi

Ook deze twee gaan samen als ham en kaas, thee en koekjes, enveloppe en postzegel, films en popcorn – enfin, je begrijpt het wel. Bij Da Giovanni eet je lekkere pasta met scampi's en asperges. Het Antwerpse pizza-icoon, waar de hemdjes en tafellakens uit dezelfde wit-rood geruite stof gefabriceerd zijn, biedt daarnaast veel keuze in pizza, pasta, vlees-, vis- en ovengerechten, en salades. Met andere woorden: hier eet je als een echte Italiaan! Maar niet alleen hier. In Antwerpen hebben liefhebbers van penne en macaroni de restaurants voor het uitkiezen.

3. Scampi Alla Diavola

A post shared by Lizz (@__mizzlizz__) on

Alias: op z'n duivels. Nu moet je na het eten van dit gerecht niet verwachten dat je hoofd rondjes begint te draaien op je ramp en dat je begint te meuren naar zwavel. Nee, duivels duidt eerder op het tomatensausje waarin de scampi's zwemmen – dat is even heet als de hel. Duivels pikant dus. Het Antwerpse Du Nord serveert de duivelse scampi's met tagliatelle. Verder kan je hier, naast gefrituurde scampi's en slaatjes en pizza's met scampi's, nog twee andere pasta's met de lekkernij bestellen, waaronder onze favoriet: de pasta van de chef – met ajuin, paprika, scampi en tomatensaus. Duivels lekker!

4. Scampi all'Aglio e Olio

Dit zijn simpelweg scampi's met look en olie. Best niet te bestellen op je eerste date, tenminste niet als je diezelfde avond nog een kus verwacht. Of wacht, schrap dat maar: bestel gewoon allebei dit pareltje van een pastagerecht, dan heb je bij het muilen geen last. Dat kan bijvoorbeeld bij Lucca Cucina in Brussel, waar je ook terecht kan voor kaaskroket, tiramisu en alles daartussen. Tip om die kus wat te vergemakkelijken: ze hebben ook lekkere wijn!

Scampiliefhebbers, er is leven buiten Azië! In Italië bijvoorbeeld. Verwen je smaakpalet en probeer deze pasta's met scampi's, via Deliveroo uiteraard.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application