1. Maaltijd-inspiraties
  2. This Is How We Roll - Ontdek De Beste Sushirestaurants Van Antwerpen
How We Roll - Dit Is De Beste Sushi Van Antwerpen

This Is How We Roll - Ontdek De Beste Sushirestaurants Van Antwerpen

Zie je in Antwerpen een Japanner rondlopen, dan is de kans groot dat hij op zoek is naar het marmeren beeldje van Nello en Patrasche, razend populair in het Land van de Rijzende Zon. Maar omgekeerd kan ook: een Antwerpenaar op zoek naar iets Japans. Meestal gaat het dan over sushi, het lekkerste wat Japan te bieden heeft.

Elke Antwerpenaar weet dat zijn stad een wereldstad is. Het hoeft dan ook niet verbazen dat er genoeg Japanners de halve globe hebben getrot om hier een sushirestaurant te open. Hang dus je eetstokjes in de holster, schud eens duchtig met de fles sojasaus en… attackeer die sushirollen, zoals de Japanners Pearl Harbor aanvielen – vol overgave!

1. Umi Sushi

A post shared by Laura Ivon (@laura.ivon) on

Umi Sushi heeft een vloot aan sushiboten waar de Belgische marine een puntje aan kan zuigen. Honger voor een heel leger? Dan raden wij het cruiseschip aan, met maar liefst 100 stukjes sushi, sashimi en specials van de chef. Al kan je natuurlijk ook gewoon delen met je vrienden. Wiens buik minder wanhopig grommelt, kan uiteraard ook kiezen voor kleinere sets of individuele sushirollen. Umi Sushi heeft eveneens genoeg keuze voor vegetarische sushiliefhebbers.

2. Kyoto Sushi

A post shared by Jan Volkaert (@janvolkaert) on

Ooit was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van het Japanse rijk. Geen wonder dat je in Kyoto Sushi keizerlijk kan eten. Deze sushibar heeft een aanbod om U – ofte san of sama in het Japans – tegen te zeggen. Gaande van simpele kappa maki (een sushirolletje met komkommer) tot de geavanceerde Dragon's Eye (in tempura gefrituurd), ze smaken allemaal even lekker. Net zoals je ze in Kyoto zelf zou eten, je weet wel: in zo'n restaurant waar de hapjes op een lopende band voorbijkomen. Keizerlijk, inderdaad!

3. Esaki Sushi

A post shared by Esaki (@esakisushi) on

Wanneer jij zin hebt in sushi is er niets zo frustrerend als een vriend die niet zo tuk is op rauwe vis, zeewierbladeren of kleverige rijst. Natuurlijk kan je dan alle gebruikelijke technieken bovenhalen om hem te overtuigen – hem omkopen, dreigen dat beschamende filmpje online te gooien of z'n diepste geheimen rond te strooien. Het vooruitzicht op sushi rechtvaardigt zulke guerrillatechnieken. Maar het kan ook vriendelijker. Ga gewoon bij Esaki Sushi langs, een sushirestaurant met een ruim aanbod aan andere Aziatische gerechten. Jij je futo maki kamikaze zalm of Green Dragon, een rol van avocado met vulling van pikante tonijn, hij z'n pad thai of z'n rode curry. Iedereen tevree!

Hier vind je nog meer inspiratie voor sushi en co in de Lage Landen.

4. Toshi Sushi

Ook Toshi Sushi heeft een menu om van te duizelen. Wij zijn vooral wild van de Manhattan Roll (gefrituurde tonijn en avocado), de Dragon Eyes (gefrituurde scampi, krab, amago en gefrituurde zalm) en de Kamikaze Zalm (zalm, tempura, avocado en pikante mayonaise). Over pikant gesproken: wie zin heeft in heet, dient beslist de Sexy Roll te proberen, pikante krokante scampi met vulling van paling. Of de Toshi Tuxedo Roll, pikante, krokante zalm omhuld door avocado. Al dat pittigs kan je verzachten met de nodige Japanse pils.

Weet jij hoe laat het is? Tijd voor sushi! Die Japanse lekkernij bestel je uiteraard best via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application