1. Maaltijd-inspiraties
  2. Dit is Gent bij het krieken van de dag: 3 toppers van ontbijtplaatsen
Bij Een Gents Ontbijt Heeft Ochtendstond Meer Dan Goud In De Mond

Dit is Gent bij het krieken van de dag: 3 toppers van ontbijtplaatsen

Wat is het eerste wat je doet bij het ontwaken, nadat je de vaak uit je ogen hebt gewreven? Juist - grijpen naar die smartphone! Niet om te checken hoeveel likes je Instagram post van de avond ervoren heeft vergaard. Wel om de eerste maaltijd van de dag te bestellen.

Waarschijnlijk ken je de volgende leuze: ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar. Inderdaad, het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ons ga je die volkswijsheid zeker niet horen ontkrachten. Dus laat maar aanrukken, die koppen koffie, vers geperste sapjes en geroosterde boterhammen. In Gent ontbijten is een waar genot.

1. Le Pain Quotidien

Geef ons heden ons dagelijks brood. Die Bijbelse missie neemt Le Pain Quotidien helemaal ter harte. Om je vroegste honger te stillen, dien je geeneens een onzevader te prevelen. Simpelweg bestellen bij Le Pain Quotidien volstaat. En het aanbod overstijgt ruimschoots een kommetje verlepte hosties. Naast de gebruikelijke croissants en chocoladebroodjes heeft Le Pain Quotidien ook verschillende ontbijt- en brunch specials op de kaart staan. Neem nu The Botanist Brunch, een samenraapsel van veganistische lekkernijen: hummus, linzen, een rode bieten tapenade, een kruidige cashew tapenade, een mini granola parfait, een hazelnootfluitje en een assortiment aan biobrood. Dat alles aangevuld met vers sinaasappelsap en een warm drankje naar keuze. Hosanna in den hoge!

Bestel je dagelijks brood bij Le Pain Quotidien.

2. O'yo

We moeten de Turkse volkeren van de Centraal-Aziatische laagvlakten op de blote knietjes danken. Als zij hun melk niet hadden laten fermenteren, hadden wij nooit de geneugten van yoghurt leren kennen. Trouwens: toen Frans I van Frankrijk aan ongeneeslijke diarree aanvallen leed, was het de yoghurt van zijn Turkse bondgenoten die hem er bovenop hielp. Kwestie van geen twijfel te laten over de deugdelijkheid van het witte goedje. De mensen achter O'yo moeten we daarvan niet overtuigen. Zij serveren gezonde zoete én hartelijke yoghurt, zoals de Caramel Apple O'yo – een Griekse yoghurt met appel, huisgemaakte knapperige notengranola en dito dadelkaramel. Dat O'yo evenwel meer is dan een yoghurtbar bewijzen de pannenkoeken, de slaatjes en de soep.

Yoo! Hier is O'yo!

Over gezond gesproken: studenten in examens doen er goed aan niet elke dag een diepvriespizza in de oven te schuiven. Om de hersencellen af en toe wat vitaminen toe te schuiven, kunnen ze beter kiezen voor een van deze 8 gezonde examengerechten.

3. PAUL

Oké, ze durven meuren naar stinkkaas en starten geheid een oorlog als je hun wijn beledigd, maar één ding moet je de Fransen nageven: ze weten verdomd goed hoe een bakoven werkt. PAUL bevestigt dat iedere ochtend opnieuw. Croissants, chocoladebroodjes, rozijnenkoeken, eclairs, macarons en minitaartjes met frambozen, citroen of chocolade: dit is the place to be l'endroit où il faut être in Gent om je suikerspiegel op niveau te krijgen. Heb je een hekel aan zoet, dan wil dat niet zeggen dat je met een grote boog om PAUL moet wandelen. Probeer liever een van de hartige broodjes, bijvoorbeeld het mediterrane: hoeveboter, sla, zongedroogde tomaten, komkommer, geitenkaas en olijven. Oui oui, c'est magnifique!

Alors, bestel snel bij PAUL. Vite, vite!

De ochtendstond heeft goud in de mond? Pistolets, croissants en yoghurt, ja! Neem snel een kijkje op Deliveroo en bestel de heerlijkste ontbijtlekkernijen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application