1. Maaltijd-inspiraties
  2. Ben je die alledaagse boterhammen beu? Ga dan ontbijten in Antwerpen met Japanse misosoep en Amerikaanse pannenkoeken!
Ontbijten In Antwerpen? Proef De Lekkerste Ontbijtjes Van De Wereld

Ben je die alledaagse boterhammen beu? Ga dan ontbijten in Antwerpen met Japanse misosoep en Amerikaanse pannenkoeken!

Een typisch Belgisch ontbijt bestaat meestal uit boterhammen met beleg, yoghurt of cornflakes. En dan heb je ook nog heel wat mensen die het ontbijt liever overslaan en enkel behoefte hebben aan een kopje koffie. Een Belgisch ontbijt is helemaal anders in vergelijking met dat van vele andere landen. Wil je graag ontbijten in Antwerpen op een andere manier? Ontdek hieronder een typisch ontbijt uit Frankrijk, Amerika, Thailand en Japan.

1. Frankrijk

A post shared by Photo&Co (@photoendco) on

Een Frans ontbijt bestaat meestal uit stokbrood, boter, croissants, chocoladebroodjes en koffie. Het stokbrood wordt vaak besmeerd met confituur en soms wordt het brood ook volledig vervangen door croissants. Dit hangt allemaal een beetje af van de omstandigheden. Want net zoals bij ons gebeurt het ook wel eens dat de Fransen te weinig tijd hebben om uitgebreid te ontbijten met bijvoorbeeld havermout en boterhammen. Vaak stoppen mensen nog haastig even bij de banketbakker voor een verse croissant of een chocoladebroodje. Wil je ontbijten zoals de Fransen? Dan kun je terecht bij PAUL. Een ontbijtmenu bestaat hier uit een croissant, een chocoladebroodje en een smoothie.

2. Amerika

A post shared by DEANNE MARIE DONNÉ (@deanned_) on

In Amerika mag het allemaal wat meer zijn. Een Amerikaanse supermarkt beschikt over wel honderden soorten ontbijtgranen en dat is lang nog niet alles. Een eitje mag bijvoorbeeld ook niet ontbreken. Een roerei, eggs benedict of gebakken eitjes met spek. Het kan allemaal. En niet te missen bij een traditioneel Amerikaans ontbijt zijn pannenkoeken. In Amerika worden ze geserveerd met een goede laag maple syrup en eventueel nog slagroom, honing en chocolade. Wij houden van de pannenkoeken van O'yo. The O'yo Indulgence Pancakes worden geserveerd met Griekse yoghurt, maple syrup, chia jam, vers fruit en huisgemaakte granola.

3. Thailand

A post shared by BAB BUELENS (@babmjb) on

In Thailand wordt er niet echt een onderscheid gemaakt tussen de verschillende maaltijden. Of het nu ochtend, middag of avond is, een maaltijd bestaat bijna altijd uit rijst, vlees, vis of groenten. Brood kennen ze in Thailand ook wel, maar dit is niet te vergelijken met de broodcultuur die wij hier hebben. In Thailand kun je de dag lekker stevig beginnen met een uitgebreide maaltijd met rijst, vlees en groenten. Bij Yam Thai in Antwerpen zit je helemaal goed als het op traditionele Thaise maaltijden aankomt. Maak je keuze uit de soepen en de vele curry's en wokgerechten.

4. Japan

A post shared by Renée🌿 (@reneevanlaer) on

Ook in Japan eten ze liever rijst als ontbijt in plaats van yoghurt of boterhammen. Naast rijst wordt er in Japan ook heel vaak misosoep als ontbijt gegeten. Deze Japanse soep wordt gemaakt van dashi en misopasta. Dashi is een bouillon op basis van zeewier en gefermenteerde tonijn. De soep wordt gegarneerd met heel wat ingrediënten zoals tofu, aardappelen, taugé, groenten, vis of vlees. Een echte maaltijdsoep dus. Misosoep zit vol smaak en gezonde voedingsmiddelen. Een goede keuze als je de dag vol energie wilt starten. Bij Kioku kun je een heerlijke misosoep bestellen.

Wil je graag experimenteren met je ontbijt? Dan zit je met deze vier internationale ontbijtjes helemaal goed. En al dat lekkers kun je natuurlijk bestellen bij Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application