1. Maaltijd-inspiraties
  2. Ochtendvogel, langslaper of nachtuil - kies het ontbijt dat je past als een maatpak!
Ochtendvogel, langslaper of nachtuil - kies het ontbijt dat je past als een maatpak!

Ochtendvogel, langslaper of nachtuil - kies het ontbijt dat je past als een maatpak!

Dat het ontbijt wordt gezien als dé maaltijd die in grote mate de gezondheid van je dieet en energieniveau bepaalt is een feit. Het is de maaltijd die het vasten van de nacht doorbreekt. En in het grote groeiende bos der ontbijt-recepten, -trends en -ideeën is het wijs goed te bedenken als wel aan te voelen welk ontbijt de beste basis voor jouw dag vormt.

Als je een echt ochtendmens bent zal je eerder geneigd zijn meer tijd uit te trekken voor een stevig ontbijt dan iemand die tot in de late uurtjes van de nacht heeft doorgewerkt. Of ben je juist die coffee-addict die het liefst op gang komt met een dampende kop espresso lungo? Iemand die graag sport in de ochtenduren heeft waarschijnlijk een andere ontbijt-voorkeur dan iemand die opstaat met een stevige kater... wat is voor jou het ideale ontbijt gebaseerd op jouw dag- en nachtritme? Er is hoe dan ook voor ieder mens wel een passend, gezond ontbijt.

1. Havermout voor de health-junkie

De klassieke havermout is nog altijd een key-ingredient in het ontbijt van miljoenen mensen in alle leeftijdscategorieën. Niet voor niets; het is eenvoudig te verwerken en bovenal super gezond. Havermout verlaagt het cholesterolgehalte; is rijk aan oplosbare vezels die in de darmen veel vocht opnemen (waarbij ze en passant ook nog wat cholesterol, galzouten en vetzuren binden) en geeft een langdurig verzadigd gevoel doordat havermout zoveel oplosbare vezels bevat. De koolhydraten in havermout worden langzaam opgenomen en is van nature glutenvrij, levert antioxidanten en je kunt er eindeloos mee variëren. 

Wie echt van ontbijtgranen houdt, en van variatie, moet zeker eens een kijkje nemen op de menulijst van het nieuwe Cereal Heaven in Antwerpen, de eerste Cornflakes-Bar in België! Je kunt er kiezen uit meer dan honderd (!) verschillende soorten ontbijtgranen. Ook is er keuze uit vele verschillende soorten en smaken (noten-)melk en toppings. Bij het populaire ontbijt 'Cereal Bowl' kun je 3 soorten ontbijtgranen combineren met 2 toppings naar keuze en aanvullen met vele extra's.  En als je nog niet wakker genoeg bent om een keuze te maken uit hun enorme kleurrijke smaakvolle aanbod, kun je gelukkig ook nog kiezen uit de verrassende, harmonisch samengestelde menu's die deze Cereal-koning te bieden heeft. In Antwerpen en Gent kun je ook een geweldig ontbijt van De Wasbar bestellen, waar ze onder andere 'Overnight Oats' op het menu hebben staan, met aardbeien-bosbessen of banaan-chocolade. Of laat je verrassen met het Lekkerbek-ontbijt, 3 sneetjes brood met een uitgebreid feest aan beleg!

2. Brood voor de drukke moeders

Diegenen die graag gaan voor een stevig biologisch brood-ontbijt kunnen hun hart ophalen in het aanbod van Le Pain Quotidien, waar nog goed de tijd wordt genomen om natuurlijk zuurdesem de broden van biologisch steen gemalen bloem luchtig te laten rijzen. Dat resulteert in een gezond brood; in het langdurige rijsproces van zuurdesem worden de 'spieren' van het brood – gluten genaamd – afgebroken tot aminozuren, die gemakkelijker door ons lichaam kunnen worden opgenomen. Het rijsproces zorgt voor een zeer intense smaak, welke ook helpt om suikers en zetmeel af te breken, waardoor de broden meer vitamines en mineralen en minder koolhydraten bevatten. Aanrader voor het ontbijt? Het Bio Meergranen Rozijnenbrood is een ideaal ontbijtbrood. Vijfgranenbrood, boordevol lijnzaad, havermout, pompoenpitten, sesamzaad en zonnebloempitten. Rozijnen zorgen voor wat zoetheid en volkorentarwemeel, zuurdesem, zeezout, gist en water vormen de basis van dit brood. Lekker, makkelijk en snel. 

3. Koffie voor de 'echt geen ochtenmens'

En die coffeelovers? Check  'Cafeïne-heads-heaven' Coffeelabs Antwerpen, waar je geweldige koffie...èn een bijpassend gezond ontbijtje kan bestellen!  Alsook salades, quiches, heerlijke cakes en smoothies, dus ook perfect voor hen die een 'zware' nacht hebben gevierd en wel een kickstart kunnen gebruiken. Heerlijk thuisbezorgd zodat je zelf maximaal kunt gaan herstellen.

Deliveroo helpt je met het thuisbezorgen van deze gerechten, bijna tot aan je bed!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application