1. Maaltijd-inspiraties
  2. Van mild tot heet - Deze Thai gerechten zorgen voor een smaakexplosie in je mond!
Thai Gerechten Om Van Te Smullen Van Mild Tot Pikant

Van mild tot heet - Deze Thai gerechten zorgen voor een smaakexplosie in je mond!

De Thaise keuken is een zeer gevarieerde keuken, waarin eindeloos veel kruiden en specerijen gebruikt worden. Een perfecte harmonie van verschillende smaken maakt een Thai gerecht helemaal compleet. Zoet, zuur, zout en vooral die typische pittige smaak vind je in veel gerechten terug. De pittigheid van Thaise maaltijden wordt meestal gekenmerkt door mild, medium en heet. Als je niet houdt van heet, hoef je in Thailand enkel maar 'mai phet' te zeggen, wat 'niet heet' betekent. Wij zochten vier heerlijke Thaise specialiteiten voor je uit en rangschikten ze op basis van hun pittigheid.

1. Niet pikant 

Hou je helemaal niet van pikant, maar wel van alle andere smaken die een Thaise maaltijd zo lekker maken? Dan is de Kao Pad van Yam Thai zeker iets voor jou. Dit is een gerecht met gebakken rijst, ei, varkensvlees, rundvlees, kip of verse groenten. Omdat er geen hete chilipepers worden toegevoegd aan deze schotel, smaakt het helemaal niet heet, maar door de knoflook, gember, sojasaus, vissaus, suiker en limoensap zit dit gerecht toch boordevol lekkere smaken.

2. Mild 

A post shared by Michelle Immelman (@mich.immel) on

Een rode curry is meestal erg pittig, maar je kan hem soms ook in een milde versie bestellen. De Gaen Phed Ped Yaang van A Thai is een heerlijk gerecht met eend in rode curry, maar omdat er niet teveel rode pepers worden gebruikt is deze curry zacht van smaak en zeker niet te pikant. Deze curry is een perfecte mix van smaken met de zoetheid van de ananas, lychee en druiven, de kruiden van de rode currypasta, de romigheid van de kokosmelk en het zoute van de vissaus.

3. Medium 

A post shared by Alicia (@alicia_vandevel) on

Een Thaise groene curry is een van de meest populaire gerechten uit Thailand. Deze curry heeft een groene kleur door de groene pepertjes die erin vermengd worden. Deze pepertjes zorgen voor een lichte pikante smaak die toch niet overheersend is. Een groene Thaise curry is bijzonder smaakvol door de vele kruiden die gebruikt worden in de currypasta. Denk maar aan laos, knoflook, groene rawit pepertjes, korianderwortels, korianderzaad, witte peper en komijnzaad. De Thai Green Curry Chicken van Lucy Chang wordt op de authentieke Thaise manier gemaakt met veel verse kruiden. De smaak is medium, wat betekent dat deze curry pikant is, maar niet overheersend.

4. Heet - Tom Kha

De Tom Kha van Tamo is niet voor watjes! Dit is een pittige soep van kokosmelk die barst van de smaak door de kruiden die erin zitten: gember, citroengras, limoen, koriander, knoflook en heel veel chilipepers. De chefs van Tamo voegen ook nog enkele reepjes gerookte zalm toe aan deze soep wat voor een extra intense smaakt zorgt. Hou je wel van een kick? Dan zal deze pikante soep je zeker kunnen bekoren.

Of je nu van pittig houdt of niet, er is altijd wel een lekker Thais gerecht naar jouw smaak. Wil je graag proeven van deze heerlijke specialiteiten? Surf dan naar Deliveroo en zoek meteen een Thais restaurant in jouw buurt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application