1. Maaltijd-inspiraties
  2. Heeft Je Leven Een Portie Hete Peper Nodig? Deze Mexicaanse Gerechten In Antwerpen Ontdooien Zelfs Het Grootste Ijskonijn!
Mexico, Mexi-iiico, O Land Van Al Mijn Taco Dromen

Heeft Je Leven Een Portie Hete Peper Nodig? Deze Mexicaanse Gerechten In Antwerpen Ontdooien Zelfs Het Grootste Ijskonijn!

"Mexico, Mexi-iiico / o land van al mijn dromen", zo toeterde de Nederlandse Zangeres Zonder Naam in lang vervlogen tijden. De koningin van het levenslied roemde het land als 'paradijs op aard'. Fans van pikant zullen haar in ieder geval niet tegenspreken. De Mexicaanse keuken bekoort wereldwijd eters die houden van het gevoel dat hun mond langzaamaan verandert in een brandhaard.

Ook in Antwerpen komen liefhebbers van Mexicaans eten probleemloos aan hun trekken. Taco's, burrito's, quesadilla's, nacho's, fajita's, jalapeñopepers, zo pittig dat ze een boer van z'n paard kunnen slaan, reuzetoefjes zure room, guacamole, zwarte bonen – je vindt het allemaal in de koekenstad. Wil je als Antwerpenaar je leven wat bijkruiden, dan kan dat met volgende Mexicaanse gerechten:

1. Quesadilla

Je raadt het al: Taco Factory staat helemaal in het teken van de compactste aller Mexicaanse snacks – de taco, een gevouwen tortilla gevuld met allerlei lekkers. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij deze Antwerpse tacofabriek komen de geflapte heerlijkheden standaard met verse ijsbergsla, tomaat, maïs, ui, kidneybonen, verse koriander en een geraspte kaasmix, aangevuld met olijven (veggie), kip, rundergehakt (clasico) of biefstuk. Maar taco's vullen is niet het enige wat deze taqueria meesterlijk doet: als bonus zijn ook de quesadilla – een tortilla met gesmolten kaas – hier overheerlijk.

2. Burrito

A post shared by PICK & MEX (@pickandmex) on

Niemand weet precies wie de eerste taco ooit ineen flanste en hetzelfde geldt voor dit gerecht. Burrito is Spaans voor 'kleine ezel'. Eén mogelijke theorie luidt dat de wrap wat leek op de opgerolde pakken en slaapmatjes die ezels droegen. Maar eerlijk: wie geeft een moer om de oorsprong wanneer het ding zelve al je aandacht naar zich toe zuigt? Burrito's worden meestal opgevuld met rijst, bonen, pepers, paprika's, sla, salsa, guacamole en zure room. Bij Pick and Mex kan je kiezen tussen een vegetarische burrito's of een exemplaar dat is opgeleukt met rundsvlees, kip of garnalen.

3. Pizza Mexicana

Toegegeven, de naam klinkt niet helemaal traditioneel Mexicaans. Alle ingrediënten en smaken zijn het des te meer, want deze Pizza Mexicana is een grote gegrilde tarwetortilla met kaas, ui, jalapeñopepers, tomaat, guacamole en zure room. Tropicos heeft zowel een Mexicaanse als een Braziliaanse vlag aan de gevel hangen. Zonder kant te moeten kiezen, kan je hier beide Latijns-Amerikaanse keukens savoureren. In het Mexicaanse kamp vind je naast deze pizza Mexicana ook nacho's, taquito's, taco's, quesadilla's, enchilada's en zoveel meer. Aye Caramba!

4. Taco

Een wijsheid van Deliveroo luidt: de enige slechte taco is degene die je niet hebt opgegeten. Word! We durven wedden dat zulks niet zal gebeuren met de taco's die Mixco je voorschotelt. Je hebt hier namelijk best wat keuze en ze smaken allemaal heerlijk. Probeer bijvoorbeeld de Tacos De Camaron – met scampi's, koolsla en chipotlemayonaise. Een chipotle is een gerookte jalapeñopeper, lekker pikant dus! Een andere topper zijn de Tacos Cochinita Pibil, met gemarineerd varkensvlees dat langzaam gegrild is. Jammie!

Mexico! Mexico! Ontdek het land van al je dromen, het paradijs op aard, op culinair vlak. Deliveroo geeft je een zetje in de rug in jouw ontdekkingstocht.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application