1. Maaltijd-inspiraties
  2. Een gids naar de meest culinaire tapas ter wereld
Een gids voor de lekkerste tapas in Gent, Brussel en Antwerpen. 

Een gids naar de meest culinaire tapas ter wereld

Niets is fijner en lekkerder dan je familie en vrienden bij elkaar te brengen onder het genot van een hapje en een drankje. Kleine hapjes waar je met zijn allen van geniet, maken de boel nog veel gezelliger. Daarom is tapas misschien wel een van de beste dingen om te bereiden tijdens een bijeenkomst. Tientallen verschillende smaken en een beetje van alles, wat is er nou beter? Hier kan je inspiratie opdoen voor de beste tapasgerechten om je vrienden voor te schotelen.

1. Falafel

Dit gerecht uit het Midden Oosten wordt gemaakt van kikkererwten en is een absolute hit onder met name vegetariërs. Maar een goed gemaakte falafel kan een glimlach op ieders gezicht brengen. Onze favoriet is de falafel uit Libanon, die extra lekker gekruid is. Heerlijk om zo naar binnen te werken of samen met een broodje op te peuzelen. Beni Falafel in Antwerpen heeft een van de beste falafels van het land, waar je kunt kiezen uit talloze verschillende bereidingswijzen.

2. Fritada de Pescado

A post shared by jano (@jano90) on

Restauran De Tapas in Antwerpen maakt een heerlijke Fritada de Pescado, ofwel een bord vol gefrituurde vishapjes. Gamba's en inktvis, of lekkere visvingers. Je kan van alles bedenken en zo creatief zijn als je wilt. De hapjes zijn gemakkelijk van te voren te bereiden. Je gasten zullen ongetwijfeld blij zijn om hier lekker met hun vingers in te duiken.

3. Dim Sum

Wees origineel en gooi wat Aziatische hapjes tussen je tapas door! Tapas staat erom bekend enorm Spaans te zijn, maar je kan je tapas net zo exotisch en uitgebreid maken als je wilt. Een mandje met Dim Sum hapjes misstaat absoluut niet op een tafel vol met tapasgerechten. Bij het Aziatische restaurant Doi Doi in Antwerpen kan je de beste Dim Sum bestellen, maar ook heerlijke loempia's en andere kleine Aziatische hapjes.

4. Bruschetta's

Met bruschetta's kan je alle kanten op. Ontelbare smaakcombinaties zijn hier te creëren. Kleed ze aan met kip, of ga voor een traditionele combinatie van tomaat en mozerella kaas. Je kan het zo culinair of zo simpel maken als je zelf wilt. Er is meer dan genoeg inspiratie op te doen om ze er vrolijk en feestelijk uit te laten zien. L'Oriento in Brussel heeft een afwisselende en inspirerende selectie van Bruschetta's. Daarnaast zijn ze in dit restaurant fan van fusionfood (wij ook trouwens!), waardoor de bruschetta's net een beetje anders zijn.

5. "Broodje vanalles"

Haal wat heerlijk verse stokbroden in huis, en misschien ook wat pita broodjes, en zorg voor een aantal lekkere smeersels. Een gegarandeerd succes. Ook hier kan je weer zo culinair gaan als je wilt. Hou het bij een Hollandse eier- of tonijnsalade, of ga wat exotischer met Franse kazen tot humus, saté of baba ganoush, zoals je die bij Vino Vino kan nuttigen. Uiteraard gaat dit prima vergezeld van een glas goede wijn.

6. Minibroodjes

Vind je een broodje met smeersels iets te simpel en wil je er net wat meer van maken? Bereid dan een aantal mini sandwiches, of laat ze door El Gusto vers bereiden en voor je deur afleveren. Met heerlijke chorizo, pikante kip, of een interessant kaasje. Kies wat je lekker vindt en maak een aantal verschillende soorten, zodat iedereen wat te kiezen heeft. Supergezellig en extra lekker.

Heb je geen zin of tijd om de tapas zelf te bereiden, voordat je bezoek voor de deur staat? Geen nood! Al deze gerechten zijn in jouw omgeving online te bestellen via Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application