1. Maaltijd-inspiraties
  2. Mediterrane gerechten zijn bijzonder smaakvol en divers - Ontdek de verschillen tussen Italiaans, Turks, Libanees en Grieks eten
Turks, Italiaans Of Grieks Eten? Wat Is Het Verschil?

Mediterrane gerechten zijn bijzonder smaakvol en divers - Ontdek de verschillen tussen Italiaans, Turks, Libanees en Grieks eten

In de landen rond de Middellandse Zee houden de mensen van koken en eten. Het Mediterrane gebied bestaat uit landen zoals Griekenland, Spanje, Italië, Turkije en Libanon. In deze zonovergoten landen wordt veel gekookt met verse en kwalitatieve producten zoals zongerijpte tomaten, vruchten, kruiden, olijfolie, vis, pasta, rijst en brood. De Mediterrane keuken is een van de lekkerste en ook gezondste keukens ter wereld. Maar wat is nu het verschil tussen Italiaans, Turks, Libanees en Grieks eten? Hieronder vind je het antwoord.

1. Italiaans

Spaghetti, focaccia en pizza,.. Het zijn allemaal Italiaanse specialiteiten met zuiderse smaken. In Italië koken ze het liefst zo eenvoudig mogelijk met de meest pure producten. Een gerecht valt of staat echt met de kwaliteit van de ingrediënten. Italianen nemen steeds de tijd om te eten. Zo bestaat een avondmaal steevast uit hapjes, een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Verse tomaten en basilicum zijn onmisbaar in de Italiaanse keuken en de pasta moet natuurlijk al dente zijn. De lokale bevolking is enorm gehecht aan de specifieke bereidingswijze van een recept. Er is dan ook niemand die zo lekker kookt als 'La Mamma' of 'La Nonna'. Bij Basic Italian kun je smullen van pure en traditionele Italiaanse gerechten.

2. Turks

De Turkse keuken kent heel veel verschillende invloeden. Het is een unieke mix van Arabische en Mediterrane smaken. De Turken houden zich niet aan vaste tijdstippen per dag om te eten. Zij eten liever gewoon wanneer ze zin hebben. In de meeste Turkse huishoudens staat er altijd wel wat lekkers klaar om te eten. Rijst, bulgur, pasta, brood en geurende groenten-, vlees-, of visschotels zijn populair. Vaak worden ze langzaam gestoofd in rijke sauzen. Als bijgerecht worden er vaak yoghurts met kruiden, ingemaakte groenten en salades geserveerd. Wil je proeven van traditionele Turkse specialiteiten? Dan kun je bestellen bij Akdeniz.

3. Grieks

De Grieken houden van olijfolie, groenten, wijn, vis en verschillende vleessoorten zoals pluimvee, konijn, lams- en varkensvlees. Andere veelgebruikte ingrediënten zijn kaas, yoghurt, aubergine en courgette. Net zoals de Italianen nemen ook de Grieken uitgebreid de tijd voor het avondmaal. Er wordt vaak van alles klaargemaakt, zodat iedereen kan proeven van verschillende gerechten. Ze beginnen vaak met mezze, kleine gerechten die als voorgerecht of als hapje gegeten worden. Moussaka, tzatziki, gegrilde vleesgerechten en vis zijn dagelijkse kost in Griekenland. Bij ons kun je voor een lekkere Griekse maaltijd terecht bij Griekse Taverne

4. Libanees

Hummus, baba ghanoush en falafel. De Libanese keuken heeft vooral veel invloeden uit de Arabische wereld. Veel van de gerechten zijn vegetarisch en erg voedzaam. Net zoals in Griekenland worden er vaak verschillende mezze genuttigd. Dit zijn diverse hapjes die zowel koud als warm gegeten worden. Heb je zin in lekkere falafel en hummus? Dan is Beni Falafel hét adres bij uitstek!

Mediterrane gerechten zitten boordevol verse en pure ingrediënten en dat maakt het net zo lekker. Of je nu kiest voor de Italiaanse, Griekse of Turkse keuken, op Deliveroo vind je altijd wel een gerecht naar jouw smaak.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application