1. Maaltijd-inspiraties
  2. Machtige hamburgers van Antwerpse bodem
Machtige hamburgers van Antwerpse bodem

Machtige hamburgers van Antwerpse bodem

Burgertime! Over het ontstaan van de hamburger bestaan ontelbare verhalen, maar over een ding valt niet te twisten: een broodje hamburger is een fantastisch heerlijke snack of maaltijd. Maak het zo simpel of smeuïg als je wilt. Met toppings als avocado, bacon, ei en God-weet-wat-nog-niet-meer kan je alle kanten op! De verste, heerlijkste burgers worden in Antwerpen voor je bereidt, zowel in fastfoodketens als in luxe-restaurants. De 7 beste hamburgertenten van Antwerpen vind je hier.

1. Paul's Beastie Burgers

Beestelijk heerlijke burgers krijg je natuurlijk bij Paul's Beastie Burgers. Paul pakt helemaal uit met zijn burgers, die een vleugje nerdism met zich meedragen. Probeer bijvoorbeeld de Chewbacca, met kaas, ei en bacon. Of de Transformer, met speciale huisgemaakte saus, of de Supernatural. Daarnaast hebben ze ook nog de bijzondere Paranoid Chocolate, een heuse chocolade burger. Dit restaurant bereidt ook andere traditioneel Amerikaanse recepten. Meer weten over Amerikaanse gerechten? Kijk hier.

2. Burgers & Booze

Burgers & Booze, de naam geeft gelijk al de perfecte combinatie aan en dat belooft wat. Een belofte die ze dubbel en dwars waarmaken. Ook hier hebben ze weer een grote afwisseling aan burgers met bijzondere namen, van de Bun Laden tot de Jurrassic Pork en de Viva Las Vegan. Ja, ook vegan burgers bij Burgers & Booze! En heerlijke zelfgemaakte frieten, zelf gesneden uit aardappels.

3. Ellis Gourmet Burger Keyserlei

Bij Ellis Gourmet Burger proberen ze op verantwoorde wijze hun vlees voor de burgers te verkrijgen, wat al reden nummer 1 is om hier eens langs te gaan. Inhoudelijk gezien maken ze weinig bijzondere uitspattingen, maar al hun ingrediënten zijn van dergelijke hoogwaardige kwaliteit dat dit de beste traditionele burgers zijn die je kan krijgen.

4. Sticky Fingers

Gesitueerd midden op de Grote Markt van Antwerpen is Sticky Fingers de ideale plek om te stoppen voor een echte Amerikaanse burger. De burgers zijn toepasselijk vernoemd naar whiskey en rum, en dit voedsel vult zo goed dat je er best een shotje bij kan nemen. Sticky Fingers zorgt ervoor dat je voldaan en met plakkende vingers het restaurant verlaat.

5. Burgerij Leopold

Burgers met een hoofdletter B, want dit zijn Burgers waar je ú tegen zegt. Bij Burgerij Leopold worden ze zeker niet zuinig belegd. Ze zorgen er hier voor dat je met een goed gevulde maag weer weg gaat. Ze hebben burgers van verschillende soorten vlees, zoals kip, zalm en koolvis, en vegetarische burgers. Daarnaast hebben ze ook nog hun zuster in Burgerij Eilandje, mocht je daar net even wat dichter in de buurt zijn.

6. Gollemke

Gollemke biedt burgers vergezeld van de beste ambachtelijke Belgische bieren. Want wat is er nou beter dan een grote verse burger met een glas koud bier? Het past nog eens extra goed, omdat Gollemke samenwerkt met brouwerij Kempisch Vuur. Van hen krijgen ze het bierbostel, een goedje wat boordevol eiwitten en energie zit. Dit wordt hergebruik voor het maken van de burgers.

7. The Ice Shop

Hoewel de misleidende naam doet denken dat je hier alleen stopt voor een ijsje, is het zeker aan te raden om eerst een flinke burger van The Ice Shop naar binnen te werken. Deze burgertent heeft een van de meest verschillende soorten burgers en je kan hier dan ook altijd wat nieuws proberen. Central Pork bijvoorbeeld bestaat uit ribs, de Jaws Burger van vis, en heeft The Soprano een Italiaanse swing door mozarella, pesto, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas.

Is het voor jou ook tijd geworden voor Burgers? Geen nood! Deliveroo bezorgt ze snel, vers en warm recht voor jouw deur!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application