1. Maaltijd-inspiraties
  2. Gentse luxepaarden, het is hoog tijd om jullie te laten verwennen! En wel op deze topadresjes
Gent Voor Luxepaarden: Onze 5 Ultieme Restaurant Tips

Gentse luxepaarden, het is hoog tijd om jullie te laten verwennen! En wel op deze topadresjes

Voor rechtgeaarde Gentenaren is het geen toeval dat hun heimat ook wel eens de Fiere Stad wordt genoemd. Wanneer je op Gras- en Korenlei struint, de Sint-Baafskathedraal ziet opdoemen of voorbij het Gravensteen wandelt, dan besef je in wat voor sprookje je woont.

Maar Gent is meer dan wat mooie plaatjes en uitgelezen kansen om je Instagram-profiel te verfraaien. Het is ook dé stad voor al wie graag luxueus tafelt. Laat je je graag pamperen op culinair gebied, dan ben je in Gent aan het juiste adres. Luxepaarden, verenigt u! 't Is in Gent te doen, en wel op volgende adressen.

1. Le Pain Quotidien

We kunnen ons weinig luxueuzer voorstellen dan een ontbijt op bed. Heerlijk tussen de lakens, jij en je hartendief, met een forse ontbijtmand gevuld met lekkers. Misschien heb jij wel zin in toast met roereitjes, opgefrist met avocado, koriander en harissa? Of mogelijk val je als een blok voor The Botanist Brunch, een veganistisch feestontbijt met onder andere biobrood, hummus en een tapenade van rode biet. Weg te spoelen met een vers fruitsapje, dat spreekt. Over die kruimels bekommer je je later wel. Haal je dagelijks brood bij Le Pain Quotidien. Luxe en vegetarisch? Uiteraard gaan die begrippen samen! Op onze Gentse veggiepagina doe je de nodige inspiratie op.

2. Limonada

Koningen en koninginnen van de nacht kunnen zich onmogelijk tevreden stellen met een flauwe, verschaalde gin-tonic. Het leven is een feest en Limonada heeft dat begrepen. Deze cocktailbar serveert de waanzinnigste cocktails en shots, al dan niet alcoholisch, met gekke namen als I Shot Pablo Escobar, Spoetnik Strawberry en Duckface. Moet je geprobeerd hebben, toch? De durvers raden we een Ghost Shot aan, een glaasje venijn gemaakt van wodka met Naga Chili, de pikantste chili ter wereld. Fire in the disco! Wil je al dat geks met je eigen smaakpapillen geproefd hebben? Deliveroo bezorgt de shots en cocktails van Limonada aan je deur!

3. Joost Arijs

A post shared by JoostArijs (@joostarijs) on

Statistieken tonen aan dat negen op tien luxebeesten van chocolade houden. Een op tien personen liegt altijd. Om maar te zeggen dat een chocolatier niet mag ontbreken op dit luxelijstje. Joost Arijs is een crack in zijn vak. Hij maakt niet alleen chocolade om van in katzwijm te vallen, maar ook pralines, makarons en ijs die zelfs iemand op een hongerdieet kunnen verleiden tot zondigen. Bezwijk jij ook bij het zien van al dat hemels snoepgoed? Deliveroo bevoorraadt je graag met lekkers van Joost Arijs. Begin je bij het aanzien van Joost Arijs' creaties te saliveren als een Pavlov-hond die naar een belletje luistert? Dan vind je ook je gading op deze mierzoete pagina.

4. L'Ecailler du Belga Queen

Er was een tijd dat de Gantoise elite Frans sprak en ongetwijfeld at in etablissementen als L'Ecailler du Belga Queen. Oefen op je huig-r en verwen je innerlijke koningin met zeevruchten zoals ze die in Laken ook geserveerd krijgen. De Belga Queen-schotel geeft je een beetje van alles: kreeft, oesters, gamba's en garnalen. Nergens in Gent tafel je zo stijlvol als bij Belga Queen. Zelfs als je al die heerlijke zeevruchten gewoon thuis opeet.

5. Patrick Foley's Irish Pub

Wie denkt dat luxe altijd gelijk moet staan aan vers gestreken tafellakens, opgeblinkt servies en lakeien die op elkaars sleep stappen, heeft in z'n jeugdjaren waarschijnlijk te veel Jommeke gelezen. En heeft nog nooit een stap gezet in Patrick Foley's Irish Pub. De favoriete Patrick van iedere Gentenaar serveert burgers die elke vleesliefhebber doen smachten van verlangen. Wij krijgen vooral het water in de mond van The Foley Guacamole, een burger van rundvlees met spek, Goudakaas, gegrilde pepers, guacamole en zoete chilisaus. Bam! En voor de vegetariërs is er de Foley's Old Goat, een burger met geitenkaas, gegrilde aubergine en rucola. Bestellen bij Patrick Foley's Irish Pub kan snel en eenvoudig.

Genoeg gepraat, tijd voor actie. Ga snel naar Deliveroo en bestel meteen waar je zin in hebt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application