1. Maaltijd-inspiraties
  2. Een Luxe Eggs Benedict Of Simpel Eitje - Jouw Ochtend, Jouw Ontbijt
Een luxe Eggs Benedict Of Simpel Eitje - Jouw Ochtend, Jouw Ontbijt

Een Luxe Eggs Benedict Of Simpel Eitje - Jouw Ochtend, Jouw Ontbijt

De ochtend is voor iedereen wat anders. Sommigen kunnen niet wachten om uit bed te komen, anderen snoozen hun wekker het liefst nog een uur lang door. Hoe jij je ontbijt nuttigt (als je dat al doet), zegt veel over jouw karakter en wat voor een ochtendpersoon jij bent. Misschien heb je de tijd om een heerlijke Eggs Benedict te bereiden in de ochtend, of misschien kwak je liever gewoon een ei in kokend water en klaar. Wat jouw eieren over je zeggen lees je hier.

1. De ochtendmens

Niet iedereen heeft tijd voor een uitgebreid ontbijt in de ochtend. Onderzoek toont zelfs aan dat ruim 10% van de Belgische bevolking het ontbijt geheel overslaat, over het algemeen omdat er gewoon geen tijd is. Diegenen die de tijd hebben om een luxe Eggs Benedict te bereiden en te nuttigen in de vroege ochtend, moeten dan ook wel van de ochtend houden. Rustig wakker worden, vers sapje en verse koffie erbij en een ontbijt van een uur lang? De meesten van ons doen dat slechts op zondag. Jan Cremer helpt je gelukkig een beetje en zorgt ervoor dat de heerlijkste Eggs Benedict op een bagel voor je deur thuisbezorgd worden.

2. De luie

Kwak een paar eieren in een kom, gooi er wat kruiden bij, misschien een fijngehakt uitje of tomaatje, mix de boel, kwak het in een pan en klaar is kees. Een omelet is simpel te bereiden, maar toch voedzaam en gezond, en daarom het perfecte ontbijt voor iedereen die hongerig is maar niet te veel moeite wil doen op de vroege ochtend. Voor eenieder die extra lui is kan je dit natuurlijk ook gewoon door iemand anders laten doen, zoals Le Pain Quotidien. Zij maken een killer omelet die ze bijna aan je bed brengen.

3. De gezonde groene

Sommigen zullen dit misschien definiëren als hipster-voedsel, maar dit is toch wel de meest ideale en meest gezonde manier om je dag te beginnen. Restaurant Oyo heeft deze Green Egg Bowl ontwikkeld, en deze zit boordevol gezonde voedingswaarden. Hier wordt je eitje namelijk gemixt met quinoa, avocado, pesto, verschillende groene groenten en geroosterde noten en hennepzaad. Groener en gezonder kan bijna niet!

4. De ouderwetse

Een gekookt eitje doet ons altijd aan mijn oma denken, om de een of andere reden. Daarom zien wij mensen die in de ochtend het liefst een gekookt eitje eten als ietwat ouderwets en voornamelijk nostalgisch. Je houdt ervan om lekker de krant te lezen met een kopje thee en zo rustig wakker te worden. Natuurlijk is het ook mogelijk om je perfect gekookte eitje te combineren met talloze andere lekkernijen, zoals de BaBa Bagel Bakery bijvoorbeeld doet.

Voor de luie zondagochtend hoef je deze dingen natuurlijk niet zelf in elkaar te draaien, maar laat je het gewoon thuis bezorgen door Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application