1. Maaltijd-inspiraties
  2. Zware deadline in zicht? Deze twee afhaalrestaurants sleuren je erdoor.
Brusselse Takeaway Onder De Loep: Onze Twee Favorieten Uitgelicht

Zware deadline in zicht? Deze twee afhaalrestaurants sleuren je erdoor.

Natuurlijk zou je liefst van al elke middag uitgebreid de tijd nemen om met collega's te gaan tafelen. Maar de realiteit is vaak anders: vergaderingen, deadlines en een baas die van achter je rug meekijkt op elke beweging die je maakt. Veel vaker dan je zou willen moet je snel je lunch wegwerken. Een meeneemmaaltijd is dan ideaal. Gelukkig staan snel, fastfood en takeaway in Brussel niet langer gelijk aan inferieure brol.

Brussel is de hoofdstad van Europa en is bijgevolg vergeven van kantoorgebouwen, Europese instituten en vestigingen van grote bedrijven. Dat betekent ook dat er genoeg afhaalrestaurants zijn om elke werkdag van het jaar iets nieuws te proberen. Toch moeten we stiekem bekennen dat we onze favorieten hebben, het soort eettenten waar we met plezier blijven terugkeren, dag na dag. Met trots stellen wij twee uitverkoren 'snelle' lunchplaatsen voor.

1. Chez Mauricette

De lieve mensen van Chez Mauricette hebben een missie: de hongerige werkers van de Europese wijk rond de Belliardstraat van een voedzame, gezonde maar vooral ook lekkere lunch voorzien. Zodat ze nadien fluitend kunnen terugkeren naar hun bureau en dat goede humeur laten doorschemeren in de Europese wetten die ze goedkeuren. En is de hongerigen voeden geen werk van barmhartigheid?

De keuze is uitgebreid, dus het is een hele opgave om favoriete gerechten aan te duiden. We halen toch enkele spreekwoordelijke krenten uit de pap. Voor een slaatje Mauricette mag je ons bijvoorbeeld uit eender welke vergadering komen plukken. Slamix, kip, komkommer, verse tomaten en die mysterieuze Mauricette-saus: om duimen, vingers en – mits wat lenigheid – ook tenen af te likken. Twijfelaars raden we een vegetarisch bordje aan, een mengeling van vijf verschillende bereidingen. Ook leuk: de formule quiches en salades, waarbij je kantoor een mix van voorgenoemde lekkernijen bezorgd krijgt waarvan jij en zeven collega's kunnen smullen. Bij Mauricette ben je snel gesteld. Met Deliveroo nog sneller. Hol je 's ochtends van bed naar douche naar auto, zonder tijd te hebben om te ontbijten? Bestel ontbijt in Brussel en laat het leveren op kantoor. Bingo!

2. Delitraiteur

A post shared by Delitraiteur (@delitraiteur) on

Het leidt zelfs in de beste huishoudens kantoren weleens tot ruzie, gekrakeel en slaande deuren: wat schaft de pot? De ene wil Aziatisch, de andere heeft zin in pasta, een derde heeft zijn zinnen gezet op een cordon bleu. En dan is er nog die sloeber die enkel vegetarisch, glutenvrij of macrobiotisch eet. Zucht, zo raken jullie er nooit uit! Wel, Delitraiteur heeft de oplossing in huis. Het menu van deze 'delicieuze' traiteur is zo verscheiden als de garderobe van Madonna.

Om maar iets te noemen: Baskische gehaktballen met tomatensaus, ajuin en aardappelpuree. Evengoed kan je er terecht voor een Thaise rode curry, een spaghetti bolognaise, een martino of een simpel smoske kaas. Ook het assortiment aan desserts en drankjes is behoorlijk uitgebreid tegenover vele andere afhaalrestaurants.

Onze excuses dat we zo de nadruk legden op de kantoorwerkers en loonslaven van de EU. Uiteraard zijn hun buiken niet de enige die met regelmaat grommen. Ook postbodes, bouwvakkers, fabriekswerkers en truckchauffeurs kunnen terecht bij eerdergenoemde restaurants. En studenten! Tijdens de examens zijn zij maar wat vaak aangewezen op een snelle vettige hap. Om hen toch een gezond alternatief te bieden, hebben wij een lijstje gemaakt van 8 gezonde examengerechten.

Ben je al aan het likkebaarden bij het lezen van al het voorgaande? Op de bestelpagina van Deliveroo vind je nog meer snel lekkers. Véél meer. Waar wacht je nog op?

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application