1. Maaltijd-inspiraties
  2. Als Het Leven Zuur Wordt, Ga Je Voor De Limoncello Cocktail!
Als Het Leven Zuur Wordt, Ga Je Voor De Limoncello Cocktail!

Als Het Leven Zuur Wordt, Ga Je Voor De Limoncello Cocktail!

Zuur leven, zure citroenen, maar zoveel mogelijkheden om het heerlijk te maken! Deze Limoncello cocktail laat je zien hoeveel kanten je wel niet op kunt met citroenen. Citroentaartje? Het leven zal er ongetwijfeld een stuk vrolijker uitzien, nadat je er eentje binnen hebt gewerkt. Oorspronkelijk wordt de naam Limoncello alleen gebruikt voor een heerlijke citroenlikeur uit het zuiden van Italië. De likeur is geweldig om cocktails mee in elkaar te draaien, maar traditioneel gezien wordt het als aperitiefje gedronken. Inmiddels worden er talloze heerlijke gerechten gecreëerd met deze frisse drank. Doe hier inspiratie op voor de heerlijkste limoncello gebaseerde gerechten, waar je maar geen genoeg van kunt krijgen.

1. Tartufo Limoncello

Het woord "tartufo" betekent "truffel" in het Italiaans. Dit dessert is inderdaad net zo lekker als het klinkt. Een bolletje ijs wordt hier rondom vruchtenjam of likeur gedraaid, in dit geval uiteraard een heerlijke Limoncello. Vervolgens kan het bolletje ijs verpakt worden in een laagje chocolade, of in het geval van de Limoncello versie, bepaalde nootjes.

De geschiedenis van de tartufo is minstens zo interessant als het gerechtje lekker is. De Italiaanse Dante Veronelli runde in de late jaren '40 een bar. Zijn hulp was Giuseppe de Maria, beter bekend als Don Pippo. Zij kregen de opdracht een huwelijkstaart te bereiden, echter hadden zij niet de capaciteit om zo'n grote taart te maken. Toen kwam Don Pippo op het idee om heel veel kleine desserts te maken: de tartufo was geboren. Tot op heden wordt het oorspronkelijke recept veilig bewaard door de familie. Gelukkig kan je er bij Buca di Bacco in Brussel bestellen, die heel erg dicht in de buurt van de echte variant komt.

2. Tarte au Limoncello

Met citroentaart kan je honderden kanten op. Van een simpele citroencake tot een heerlijke cheesecake met een vleugje citroen om het fris te maken. Je kan dit gewoon met citroensap doen, of een scheutje goede Limoncello door het gerecht heen mixen! Dit soort desserts zijn ideaal voor in de zomer, gewoon voor in de middag of lekker na de barbecue. Deze desserts zijn vaak niet te zwaar en heerlijk fris van smaak. In combinatie met een ijskoud glas Limoncello of een lekkere espresso. Al Peperoncino maakt een van de beste Limoncello taartjes die je kan vinden.

3. Scampi Al Limoncello

Nou even wat heel anders, wat dacht je namelijk van een heerlijke Scampi, besprenkeld met Limoncello in plaats van gewoon een stukje citroen? Ja, als het water je daarvan niet in de mond loopt, weten wij het ook niet meer. Scampi bestaat doorgaans uit heerlijke verse garnalen, witte wijn, kaas en knoflook, die op bijzondere wijze bereid worden. Het is zo lekker dat er in de VS zelfs een Nationale Garnalen Scampi Dag bestaat! Voor de beste Scampi met Limoncello kijk je eens bij La Nuova Piazza.

4. De drank

Misschien moet je, je wel heel zuur voelen wil je naar de drank fles grijpen, maar dat hoeft natuurlijk niet. De drank wordt, zoals eerder gezegd, traditioneel gedronken in Italië als een aperitief. En zoals dat in Italië gaat, doe je dat na een diner dat uren en uren heeft geduurd in het gezelschap van vele vrienden en familie. Niks zuurs aan dus! Gelukkig hoef je nu niet meer helemaal naar Italië te rijden voor een fles Limoncello, BarTout bezorgt het namelijk gewoon voor je deur!

Nu al van je zure mood afkomen met deze heerlijke dingen? Bestel ze allemaal online via Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application