1. Maaltijd-inspiraties
  2. Lang leve de aubergine! Deze landen maken de meest hemelse gerechten met aubergines
Aubergine Op Verschillende Manieren - Proef De Lekkerste Gerechten

Lang leve de aubergine! Deze landen maken de meest hemelse gerechten met aubergines

De aubergine komt oorspronkelijk uit Azië, maar is nu over de hele wereld populair. In landen als Turkije en Italië zijn ze dol op deze paarse vrucht, maar ook in landen als Griekenland en Spanje vormt de aubergine een standaard ingrediënt in de keuken. Aubergines hebben een volle en sappige smaak die ook erg neutraal is. Dat maakt dat deze vrucht heel goed gecombineerd kan worden met andere ingrediënten. Aubergines kunnen gestoofd of gebakken worden, maar ze zijn ook lekker om te grillen, te roerbakken of te frituren. In de volgende overheerlijke internationale gerechten wordt aubergine verwerkt.

1. Ravioli Aubergine uit Italië

In Italië wordt er erg vaak met aubergine gekookt. Het wordt meestal verwerkt in ovenschotels of pastagerechten. Daarnaast worden ze ook vaak gegrild om dan als bijgerecht geserveerd te worden. Aubergine is ook een heel goed alternatief voor mensen die geen vlees willen eten. De chefs van Confetti's maken bijvoorbeeld een heel lekkere Ravioli Aubergine. Ravioli wordt meestal gevuld met vlees, maar deze versie bevat aubergine. Het sausje dat erbij geserveerd wordt is een huisgemaakte tomatensaus met verse basilicum. 

2. Puree van aubergine uit Griekenland

A post shared by Maria Nouvaki (@nouvimar) on

In de mediterrane keuken is aubergine een heel populaire groente. Moussaka is bijvoorbeeld een van de nationale gerechten van Griekenland. Dit is een ovenschotel met plakjes aubergine en courgette. Daarnaast worden er in Griekenland ook vaak gevulde aubergines gegeten met gehakt, tomaten, ui en knoflook. De koks van Ergon Greek Deli verwerken de aubergine tot een romige puree en serveren het met traag gegaard vlees en een dikke tomatensaus. 

3. Gefrituurde aubergine op Spaanse wijze

Aubergines kunnen al snel een beetje zompig worden en daar houden de Spanjaarden niet van. In Spanje worden aubergines dan ook vaak gefrituurd. Berenja is het Spaanse woord voor gefrituurde aubergine. De aubergines worden eerst met wat zout bestrooid, zodat het meeste vocht eruit gaat. Vervolgens worden ze gefrituurd tot ze helemaal knapperig zijn. Berenjas worden meestal geserveerd als tapa met een soort stroop erover en dat smaakt echt verrukkelijk! De koks van Wine Tales Restaurant & Pintxos Bar gaan creatief aan de slag met aubergines. Zij verwerken de Spaanse berenjas tot mini-hamburgers. Daar kunnen wij niet aan weerstaan!

4. Miso met gesmoorde aubergine uit Japan

In Japan worden aubergines vaak toegevoegd aan miso. Miso is een gefermenteerd gerecht dat bestaat uit sojabonen, zout en granen. Het meest populaire gerecht met miso is natuurlijk de misosoep. Dit is een soep die zeer gezond is en ook heel erg vol van smaak is. Met miso kun je echter nog veel meer kanten uit en dat bewijzen de chef-koks van Shinsen. Zij zijn echte meesters in het bereiden van de lekkerste smakencombinaties. Shinsen is een Japans restaurant waar je Miso Braised Eggplant kan bestellen. Dit gerecht wordt gemaakt met gesmoorde aubergines, ei, shiitake, edamame en rijst. Superlekker!

In heel wat landen wordt er creatief gekookt met aubergine. Dit zijn nog maar enkele lekkere gerechten met deze populaire, paarse groente. Voor nog meer unieke gerechten met aubergine kun je steeds terecht op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application