1. Maaltijd-inspiraties
  2. L'Epicerie du Cirque - een gastronomische ervaring
De gleuren en kleuren van Thaise traditionele gerechten

L'Epicerie du Cirque - een gastronomische ervaring

Als het kindje van een enorm creatieve chef kan je er zeker van zijn dat je bij L'Epicerie du Cirque in Antwerpen een absoluut bijzondere culinaire ervaring tegemoet gaat. Dit is niet zomaar een restaurant, dit is een gastronomische ervaring die je niet snel zal vergeten. Hier kom je voor de meest smaakvolle gerechten die in België te vinden zijn. Alle gerechten gaan vergezeld van de beste wijnen ter wereld, die het smaakpallet van de gerechten complimenteren en worden afgerond met de meest luxe, prachtige desserts.

1. Hoe het begon

Dennis Broeckx en Ellen Destuyver ontmoetten elkaar in restaurant de Kleine Zavel. Hier werkten zij samen, en ze hadden gelijk op persoonlijk en professioneel gebied een klik met elkaar. Na enkele jaren, in 2006, besloten ze om samen een restaurant te beginnen. Het zou er een worden van hoogtepunten. Dat werd L'Epicerie du Cirque. Dennis is de hoofdchef in de keuken van L'Epicerie. Zijn creativiteit is onuitputbaar en hij stelt dan ook de meest bijzondere, smaakvolle gerechten samen. Ellen is een echte wijnliefhebber en stelt dan ook de wijnkaart samen, die de smaken van de gerechten perfect afronden.

2. Seizoensgebonden

Dennis streeft naar het gebruik van seizoensgebonden producten. Alles moet zo vers en natuurlijk mogelijk zijn, gezien dergelijke ingrediënten de meeste smaak bieden, en natuurlijk gezonder zijn. Dagelijks gaat hij op zoek naar de verste producten om te gebruiken voor zijn heerlijke diners. In het juiste seizoen zijn de mosselen van L'Epicerie bijvoorbeeld enorm in trek. Een ander restaurant dat ook seizoensgebonden groenten gebruik in zijn eten is Souplounge

Kijk hier als je op zoek bent naar een luxe restaurant in Gent in plaats van Antwerpen.

3. Bijzondere combinaties

Bij L'Epicerie zet chef Dennis de meest bijzondere combinaties in elkaar. Zijn gerechten en combinaties van ingrediënten kom je gegarandeerd nergens anders tegen. Vaak resulteert dit in enorm bijzondere creaties, zoals deze krab met maïs, verrassend smaakvol. De chef is niet bang voor het gebruik van voldoende groenten, zoals sommige andere met Michelin sterren bekroonde chefs. Hier gaat het om fatsoenlijke porties met voldoende gezonde voedingswaarden. Pizza's met bijzondere combinaties vind je bij Otoman in Antwerpen. 

 4. Hoge kwaliteit vlees

Natuurlijk niet te ontbreken in een restaurant als deze is vlees van hoge kwaliteit. Het vlees moet zo natuurlijk mogelijk zijn. Geen antibiotica gevuld vlees en dieren die genoeg beweging hebben gehad zijn cruciaal voor de smaak van het vlees. Het gaat hier dus zeker niet om een stukje supermarktvlees of een snackbar burger! 

5. Heerlijke dranken

Ellen is degene in het team die op zoek gaat naar de passende dranken om de gerechten een heerlijke afronding te geven. Ambachtelijke bieren en de beste wijnen ter wereld worden in dit restaurant onder een dak samengebracht. De bediening geeft je maar al te graag hun tips voor de beste wijnen of bieren bij jouw gekozen gerecht. Nog meer wijn vind je bij Evin Wine Store & Bar

6. Prachtige desserts

Na een fantastische maaltijd als deze is er natuurlijk niets beters dan na-genieten met een kopje koffie of thee en een heerlijk gebakje. Ook daar ben je bij L'Epicerie aan het juiste adres. Dennis zet de meest prachtige gebakjes in elkaar, die zeker niet te machtig zijn na al het heerlijks wat je al hebt verorberd, maar de hele maaltijd perfect afronden.

Wil je de smaaksensatie van Dennis en Ellen in de omgeving van je eigen huis genieten? Geen probleem! Deze heerlijke gerechten kan je online via Deliveroo bestellen en voor je deur af laten leveren!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application